za city je sve gotovo

Pep Guardiola jasno dao do znanja što misli o Dinamu i utakmici u Zagrebu koja mu baš ništa ne znači

27.11.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Dinamo u zadnjem kolu Lige prvaka dočekuje Manchester City koji je već osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala

Dinamo će u zadnjem kolu Lige prvaka na Maksimiru dočekati Manchester City. Zagrepčani trebaju pobjedu protiv Cityja uz remi Atalante i Šahtara kako bi prošli dalje u Ligi prvaka. Iako su se mnogi nadali da će City u Zagreb stići s trećom postavom jer je osigurao prolazak skupine, to se izgleda neće dogoditi.

'Prošli smo u osminu finala i to je najvažnije, ali u Zagrebu ćemo koristiti prvu momčad. Ovo je Liga prvaka. To je prestižno natjecanje. U Zagreb putujemo s namjerom da pobijedimo. Moramo imati poštovanja prema Atalanti i Šahtaru', rekao je trener Cityja Pep Guardiola nakon remija sa Šahtarom u petom kolu.

Hoće li se toga i držati, ostaje za vidjeti. Dinamu bi na ruku mogao ići težak raspored koji City ima u engleskoj Premier ligi. Četiri dana prije dolaska u Zagreb dočekuju gradskog rivala Manchester United, a četiri dana nakon susreta s Dinamom gostuju kod Arsenala pa je ipak logično da će Guardiola u Ligi prvaka dati priliku igračima koji su manje igrali.

U svakom slučaju, Dinamo nema više što izgubiti i jasno je da će ići na sve ili ništa pred prepunim Maksimirom. U prvoj utakmici protiv Cityja su izgubili samo sa 2:0, a City je gubio i od puno gorih ekipa od Dinama. Jasno je da će Guardioline izjave sadržavati poštovanje prema svima, ali i da dođe s prvom ekipom u Zagreb, pitanje je koliko će motiva imati u utakmici koja im ništa ne znači.

Skupina C
AtalantaDinamo Zagreb2:0
Manchester CityŠahtjor Donetsk1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Manchester City532011
2.Šahtjor Donetsk51316
3.Dinamo Zagreb51225
4.Atalanta51134
Sljedeće utakmice
11.12.Šahtjor DonetskAtalanta
11.12.Dinamo ZagrebManchester City