DOMAĆI KUPOVI U EUROPI

Pašalić strijelac za Atalantu; Lyon i Rennes se pridružili PSG-u; Ajax u finale

27.02.2019 u 23:13

Bionic
Reading

Diljem Europe igrane su utakmice domaćih Kupova. U akciji su bili i neki velikani

Uprvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Fiorentina i Atalanta su u Firenzi odigrali 3-3. Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i niz prilika na obje strane. Gosti su nakon 18 minuta vodili sa 2-0, no Fiorentina je do konca prvog dijela uspjela izjednačiti. Atalanta je u nastavku stigla do novog vodstva, ali je domaćin uspio izboriti remi.

Atalanta je povela u 16. minuti golom Alejandra Gomeza nakon odlične asistencije Josipa Iličića. Samo dvije minute kasnije Iličić je uputio još jednu asistenciju, ovoga puta hrvatskom nogometašu Mariju Pašaliću koji je zabio za 2-0. 'Viole' su smanjile u 33. minuti preko Federica Chiese, a tri minute kasnije izjednačio je Marco Benassi.

U 58. minuti Marten de Roon je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora doveo goste iz Bergama u novu prednost, a Luis Muriel je u 79. zabio za 3-3. U trećoj minuti sudačke nadoknade Atalanta je mogla do pobjede, ali je Hans Hateboer pogodio vratnicu.

Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za goste, dok Marko Pjaca nije nastupio za Fiorentinu.

U srijedu su Lazio i Milan odigrali 0-0. Milan Badelj nije nastupio za Lazio, baš kao niti Ivan Strinić za Milan. Uzvratni susreti su 24. travnja, a finale je 15. svibnja.

Nakon PSG-a plasman u polufinale francuskog nogometnog Kupa izborili su Lyon i Rennes.

Lyon je na svom travnjaku pobijedio Caen sa 3-1, dok je Rennes bio bolji od drugoligaša Orleansa sa 2-0.

Jason Denayer (26), Maxwell Cornet (49) i Memphis Depay (84) bili su strijelci za Lyon, dok je gol za Caen zabio Casimir Ninga (78).

U drugom susretu Rennes je očekivano stigao do pobjede protiv osmoplasiranog sastava druge lige. Domaćin je susret prelomio postigavši dva gola u razmaku od šest minuta. Za 1-0 je zabio Benjamin Bourigeaud u 65. minuti, a u 71. je na 2-0 povisio Mbaye Niang.

U utorak je PSG na parku prinčeva izborio polufinale pobijedivši Dijon sa 3-0. Dvostruki strijelac bio je Angel Di Maria (8, 28), a jedan pogodak dodao je Thomas Meunier (76).

U posljednjem susretu četvrtfinala 6. ožujka sastaju se četvrtoligaš Vitre i Nantes.

  • +6
Ligue 1, PSG - Toulouse Izvor: Pixsell / Autor: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

Nogometaši Ajaxa prvi su finalisti ovosezonskog Nizozemskog kupa, oni su u polufinalu kao gosti u Rotterdamu nadigrali svog najvećeg rivala Feyenoord s uvjerljivih 3-0 (1-0).

Strijelci za Ajax bili su De Ligt (45), Tagliafico (49) i van der Beek (65).

U finalu, koji će se igrati 5. svibnja u Rotterdamu, Ajax će igrati protiv pobjednika susreta Willem II - AZ Alkmaar koji će se igrati u četvrtak u Tilburgu.