POGLEDAJTE GOLOVE IZ MADRIDA

Realova katastrofa na Bernabeu; Barcelona u finalu Kupa kralja usprkos nastavku crnog niza Lionela Messija

27.02.2019 u 22:55

Bionic
Reading

Barcelona se plasirala u finale Kupa kralja. Nakon što je prvi susret na Camp Nou s najvećim rivalom Realom završio 1:1, u uzvratu su Katalonci slavili na Santiago Bernabeu 3:0

Real će izgleda i ove sezone ostati bez domaćeg trofeja. U prvenstvu Barcelona izgleda nedostižno za 'kraljeve', a sad ih je momčad s Camp Noua izbacila i iz Kupa kralja.

Katalonci su zadnja četiri puta osvojili ovo natjecanje, a peti trofej u nizu lovit će protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između Valencije i Betisa koji je na rasporedu u četvrtak na Mestalli (21 sat, prva utakmica 2:2).

Jedan od najvećih nogometnih okršaja na svijetu počeo je grubostima s obje strane, ali u takvoj nervoznoj igri bolje su se snašli domaći nogometaši koji su u prvih 45 minuta stvorili par sjajnih prilika za pogodak. No nisu iskoristili niti jednu, a tragičar prvog dijela bio je Vinicius koji je zapucao tri, a jednu dobru šansu nije realizirao niti Benzema.

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press

U nastavku, u 50. minuti, Barcelona je kaznila Realove promašaje. Dembele se izvrsno ubacio po lijevom boku, gurnuo povratnu loptu u sredinu, a na pravom mjestu je bio Suarez koji je iz prve poslao loptu iza leđa nemoćnog vratara Navasa.

Samo 12 minuta kasnije iskazao se gostujući golman Ter Stegen koji je fenomenalnom reakcijom zaustavio loptu koja je išla prema kutu nakon što ju je glavom opalio Regulion.

Opsada katalonskog gola se nastavila. U 68. Vinicius se opet poigrao s obranom gostiju, gađao je suprotni kut i kada je izgledalo da je Ter Stegen pred kapitulacijom, Semedo je loptu vrhom kopačke skrenuo dalje od gola.

Na ubojit odgovor Barce nije se trebalo dugo čekati. Stigao je za minutu. Dembele je opet pobjegao, ubacio, a Varane ispred Suareza ugurao loptu u vlastitu mrežu.

U 73. minuti bilo je 0:3. Casemiro je u šesnaestercu srušio Suareza. Urugvajski napadač uzeo je loptu te je realizirao najstrožu kaznu 'panenkom', a to je bio i konačan rezultat.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real, kao i Ivan Rakitić u dresu Barcelone.

Spomenimo podatak da Lionel Messi opet nije zabio Realu u Kupu. Nikada mu to nije uspjelo. U ovome natjecanju je postigao 50 pogodaka u 72 utakmice, ali 'kraljevima' nikada nije zatresao mrežu, a ovo mu je bila osma utakmica protiv najvećeg rivala. Večeras nije bilo ni važno.

Barcelona je rekorder sa 30 naslova pobjednika španjolskog kupa, dok je Athletic Bilbao slavio 23 puta. Real je treći sa 19 naslova, a zatim slijede Atletico Madrid (10), Valencia (7), Real Raragoza (6)...