sportski život u novigradu

Ovu pozivnicu zlatnog olimpijca i pobjednika Wingsa nemojte odbiti

11.10.2017 u 07:32

Bionic
Reading

U organizaciji Aminess hotela & kampova, u subotu 14. listopada ulicama Novigrada održat će se drugo izdanje Novigrad - Cittanova RUNA, atraktivne utrke namijenjene rekreativcima i profesionalnim trkačima kojom Aminess zaključuje još jednu uspješnu turističku sezonu koja je obilovala brojnim sportskim i zabavnim sadržajima.

Trase utrka od šest kilometara, štafete 10+11 kilometara te polumaratona prolaze živopisnim novigradskim ulicama i priobalnom šetnicom sve do Dajle gdje je ujedno i okretište za utrku polumaratona. Start svih utrka na rasporedu je u 11 sati ispred hotela Aminess Maestral gdje je organiziran i cilj za sve utrke.

Ovim je sportskim događajem i Novigrad nastavio trend praćenja gradskih i uličnih utrka u kojima nije važno pobijediti već sudjelovati o čemu govori i već sada više od 300 prijavljenih natjecatelja. Iako smo sigurni, kako će s obzriom na povoljnu vremensku prognozu taj broj biti puno veći.

Promotori Novigrad - Cittanova RUNA naši su proslavljeni sportaši: zlatni olimpijac Giovani Cernogoraz, i sam rekreativni trkač i najpoznatiji novigradski sportaš te Robert Radojković poznati trkač ultramaratona i osvajač utrke Wings for life u Zadru i Ljubljani.

Oba promotora aktivno su se uključila u promociju utrke za koju vjeruju da će postati tradicionalna i time dodatno obogatiti inače vrlo kvalitetnu ponudu sportskih sadržaja i manifestacija u Novigradu.

'Vjerujemo da će naši trkači i gosti domovima ponijeti lijepe doživljaje i upoznati Novigrad i Istru kao destinaciju u kojoj se gotovo cijele godine mogu odvijati aktivnosti na otvorenom. Grad godinama ulaže u sportsku infrastrukturu, a zbog blage klime i konfiguracije terena, vjerujemo da su upravo trčanje i biciklizam jaki aduti naše turističke ponude', zaključili su Cernogoraz i Radojković.

Inače, Novigrad - Cittanova RUN održava se u tjednu drugog izdanja Istria Youth Cupa koja će od 11. do 15. listopada ugostiti mlade talente (U-16) vodećih europskih nogometnih klubova FC Bayern Mϋnchen, Manchester City FC, FC Chelsea, GNK Dinamo Zagreb, FC Red Bull Salzburg, SK Slavia Parg, SL Benfica Lisabon, FC Internazionale Milano.