BRAZILAC BRILJIRA

Ovom je golčinom Neymar ušao u krug najvećih!

23.06.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Neymar je krasnim pogotkom protiv Italije došao do brojke od 14 pogodaka zabijenih u jednoj sezoni u dresu reprezentacije te se tako izjednačio s trojicom velikana na vrhu...

Mladi 21-godišnji brazilski nogometni reprezentativac, glavna je snaga svoje momčadi ovih dana na Kupu konfederacija, na kojem je Brazil već osigurao polufiinale. Brazil je pobjeđivao redom Japan, Meksiko i Italiju, a u svakoj je utakmici po jedan pogodak postigao Neymar, nogometaš koji je nedavno napustio svoj Santos i pojačao redove Barcelone.

Time je Neymar došao do brojke od četrnaest pogodaka za reprezentaciju tijekom aktualne reprezentativne sezone (od kolovoza do lipnja), a time je ujedno izjednačio dosadašnji rekord trojice nogometaša po broju golova u jednoj sezoni.


Četrnaest golova su zabijali redom Gerd Müller u sezoni 1971/72, Brazilac Ronaldo 1996/97 i Nizozemac Patrick Kluivert 1999/2000.
Neymar na Kupu konfederacija ima veliku šansu postati jedinstven u nogometnoj povijesti. Ispred sebe ima polufinalnu utakmicu kao i finale ili ogled za treće mjesto. Dakle, u 180 idućih minuta mora zabiti jednom i samostalno će postati rekorder u ovoj domeni.