ARMADINO UPOZORENJE

'Ovo je pretposljednji čavao u lijes Rijeke'

26.01.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Štrajk igrača, otkazivanje priprema, loši rezultati i opće stanje na Kantridi najviše bole navijače Rijeke okupljene u Armadi. Naravno, kao i uvijek, upravo su navijači lakmus papir svih događanja uz klubove, pa nije ni čudno da su se o aktualnom stanju voljenog kluba oglasili iz Armade

Agonija Rijeke se nastavlja. Zbog neisplaćenih plaća, premija i ugovornih obveza, igrači više nisu imali snage ni za provjernu utakmicu s Domžalama, te su, unatoč sramoti, odlučili štrajkati kako bi upozorili čelništvo na alarmantno stanje. Dodatnu pljusku klub je dobio jer je morao otkazati unaprijed dogovorene pripreme u Turskoj, što također srozava ugled (nekad) velikog kluba s Kantride. A ono što još pogoršava sliku kluba su i loši rezultati u jesenskom dijelu sezone, koji ne mogu jamčiti ni izlazak na međunarodnu scenu. Zato je Armada, navijačka skupina Rijeke, odlučila upozoriti javnost da se pojedinci igraju s ugledom kluba. Na sramotu svih!
Tekst pisma objavljenog na stranicama Armade prenosimo u cijelosti.

'Agonija naše Rijeke koja traje godinama kulminirala je i Rijeka se izlila iz korita. Još slikovitije rečeno, presušila je dok svatko gleda svoja posla i prebacuje odgovornost. Otkazana prijateljska utakmica možda zvuči kao manja šteta od rasprodaje ugleda, loših rezultata i parade likova kroz upravu kluba, no zapravo je još jedan čavao, pretposljednji, u lijes Rijeke. Sve su to posljedice za koje nitko ne traži uzrok već traži da netko drugi preuzme odgovornost ili prekasno ponudi pomoć utopljeniku. Nitko više direktno ni ne optužuje, već izbjegava vlastitu odgovornost koju apsolutno svi imaju. Od samog kluba koji čine, u našem slučaju, uprava, radna zajednica, igrači, do grada čije ime nosi klub, kao i Grada kao institucije, ali i čitave regije koja živi za ovaj klub, no i institucija, poduzeća koja žive od ove regije, a ne ulažu u nju.


Dok god se umjesto nogometa igra ping-pong odgovornosti, Rijeka neće imati pravo polagati nadu u bolje sutra. Dok god svi odgovorni drže figu u džepu, želeći Rijeci dobro jer zbog osobnih ili još gore političkih neslaganja izbjegavaju Kantridu u crne dane, do tada neće biti zaustavljanja silovitog odlaska Rijeke u ponor. Rijeka kao takva je institucija i vjera većine građana samoga grada, ali i regije i višestruko nadilazi spomenute odgovorne, kojima mora biti čast sudjelovati u radu kluba. Krajnje je vrijeme da se ne radi o osobnom interesu, već o interesu Rijeke, a to ne dozvoljava ispriku u vidu mi, vi, oni

Svjesni smo situacije u kojoj se nalazi gospodarstvo i društvo, ali još više svjesni opasne situacije u kojoj se nalazi klub i ne želimo biti rušioci ruševina na Kantridi, što netko možda očekuje kako bi zadovoljio svoj osobni interes.

Možda je i poželjno da netko u ovoj državi digne glavu iznad apatije te se izbori za svoja prava, no jasno smo rekli da neke stvari poput igranja s ugledom kluba ne podržavamo, što ne isključuje odgovornost svih zbog kojih je došlo do novonastale, a u biti dobro poznate situacije kroz povijest, pogotovo noviju povijest.

Naš interes je Rijeka, a ne možemo dopustiti daljnje sramoćenje kluba kao simbola Kvarnera, ne može dopustiti da se grb kluba više veže za crnu kroniku nego sportske uspjehe. Sramotno je za sve vas koji se ovime osjećate prozvanima što ste naštetili ugledu kluba u proteklima godinama na svim poljima što svojim radom, a još više neradom i nebrigom.

Naš klub nismo nikad napustili na tribinama, a nećemo ni na ovom polju, gdje ćemo se svim raspoloživim snagama potruditi privesti odgovorne na odgovornost koju imaju u odnosu na Rijeku jer nisu bitna njihova imena i funkcije već ime Rijeke!

Klub navijača Armada Rijeka'