nema popusta

Marko Pjaca otkrio hoće li protiv Dinama imati milosti: U nogometu nema toga...

23.04.2024 u 13:20

Bionic
Reading

U emisiji HRT Radio Rijeke 'Pod stijenama Kantride' gost je bio Marko Pjaca, strijelac gola koji je 'prelomio' dvoboj s Rijeke i Gorice

Ušao je Marko Pjaca u igru protiv Gorice u 53. minuti iako nije bilo planirao da zaigra zbog ozljede. No, baš je Pjaca bio taj koji je 'pokrenuo' momčad Rijeke nakon što je u 68. golom 'otvorio' utakmicu.

Istaknuo je kako je trebao propustiti dvoboj zbog uganutog gležnja, no s obzirom na neizvjesnu utakmicu procijenio je da može zaigrati i pomoći suigračima.

'Bila je to teška i tvrda utakmica i jako, jako važna tri boda. Ocijenio sam da su koljena u redu. Problem je bio gležanj koji sam iskrenuo prije dva dana na treningu i bio je malo otečen. Pa smo onda u nekom razgovoru i dogovoru odlučili da je možda pametnije da ne igram utakmicu s obzirom na to da je gležanj bio natečen i da koljena nisu baš na 100 %, ali mogu reći da je sve prošlo u najboljem redu', kazao je Pjaca u razgovoru za emisiju HRT Radio Rijeke 'Pod stijenama Kantride' te dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Srećom, nema posljedica. Ne zabijam često glavom, ali sad se otvorilo, hvala Bogu. Nisam ciljao. Jednostavno sam reagirao iz nekog instinkta i ispalo je sve kako treba.'

Velika su očekivanja svakim ulaskom Pjace u igru...

'Ne stvara mi to nikakav pritisak bez obzira na napise. Drago mi je, naravno, ali takva očekivanja imam sam od sebe i u svakoj utakmici želim doprinijeti ekipi. Važne su mi pobjede, a ako asistiram i zabijem, to je bonus. Pisanja u medijima ne stvaraju mi dodatni pritisak', priznaje Pjaca koji smatra kako bi dvoboj na Rujevici s Dinamom mogao biti ključan za rješenje prvenstva. No, to neće ništa značiti ako Riječani ne nastave pobjeđivati u ostalim utakmicama.

'Malo smo slabije ušli u zadnje dvije utakmicu, ali mislim da to nije do toga što je Dinamo igrao prije. Koncentriramo se stvarno na sebe, a osim toga znamo da je na kraju krajeva sve u našim rukama, tako da ćemo mi igrati dobre utakmice i ako ćemo igrati kao što smo igrali do sada, u biti onda ne bi trebalo biti apsolutno nikakvih problema. Tako da ja mislim da nije do nekakvog pritiska zato što je Dinamo igrao prije nas.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +28
31. kolo SuperSport HNL-a, Rijeka - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Prije međusobnog dvoboja Rijeke i Dinama, čeka ih gostovanje kod Lokomotive...

'Kao uvijek idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjem za tjedan dana biti sve u redu', nada se Pjaca.

A hoće li imati milosti za svoj bivši klub, Dinamo?

'Hoću li protiv Dinama imati milosti? U nogometu nema toga. Ja igram za Rijeku, radiš za sebe i svoju momčad. Koncentriramo se stvarno na sebe, još ne osjećamo neki pritisak...', zaključio je Marko Pjaca.

>> cijeli razgovor s Markom Pjacom poslušajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore