čudo neviđeno

Dinamo zbog navijača dobio veću kaznu od Hajduka, ali najgore je prošao Osijek

24.04.2024 u 12:45

Bionic
Reading

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 31. kola, odnosno zaostale utakmice 5. kola.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva - Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini - sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5600 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na zaostaloj prvenstvenoj utakmici 5. kola Dinamo - Varaždin domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 6., 17. i 54. minuti zapalila po jednu dimnu napravu, od 73. - 75. minute zapaljene su četiri dimne naprave, tri baklje i dvije bljeskalice, te su u 77. minuti zapaljene dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1000 eura.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo - Hajduk, gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4850 eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva - Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini - sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2100 eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Osijek - Istra 1961 domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini sektor D3, u 37. minuti zapalili dvadeset dimnih bombi te u 71. minuti trideset i pet baklji te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 7000 eura.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Rijeka - Gorica domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili tri baklje, četiri dimne kutije i jednu bljeskalicu te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1100 eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1800 eura.