NI BLIZU NOGOMETAŠIMA

Ovo je deset najplaćenijih rukometaša, samo dva zarađuju najmanje milijun eura, a na listi su se našli i Hrvati; no ova lista izaziva sumnju...

31.01.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Rukometni Euro završen je trijumfom Švedske, a mnogi su se zapitali koliko u svojim klubovima zarađuju oni najbolji rukometaši

Najplaćeniji rukometaši nisu ni približno dobro plaćeni kako oni s najvećim primanjima u nogometu, košarci, hokeju, bejzbolu, američkom nogometu… No prvih deset s najboljim ugovorima ipak se ne treba žaliti, a prema pisanju totalsportal.com u tome društvu su i dva hrvatska rukometaša Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

Idemo redom, očekivano su na samom vrhu igrači PSG-a. Danac Mikkel Hansen u 2022. će primiti 1,5 milijuna eura, čak pola milijuna više od suigrača, drugoplasiranog s ove liste, Francuza Nikole Karabatića.

Selimo se u Bundesligu, jer je treći po primanjima 40-godišnji Danac Hans Lindberg koji u berlinskom Füchseu ima 850 tisuća eura, a iza njega slijedi naš Domagoj Duvnjak sa 800 tisuća eura u Kielu.

  • +18
Španjolska - Švedska, Europsko rukometno prvenstvo 2022., finale, 30.1.2022. Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes

Petu i šest poziciju po visini plaće podijelili su još jedan Hrvat Luka Cindrić (Barcelona) i Norvežanin Kristian Björnsen (Aalborg) sa 700 tisuća eura.

Sedmi je danski vratar na radu u Kielu Niklas Landin sa 650 tisuća eura, a okruglih pola milijuna na račun dobivaju Španjolac Aleix Gomez (Barcelona) i Islanđanin Aron Palmarsson (Alaborg).

TOP 10 zaključuje Španjolac Aitor Arino koji je treći igrač katalonskog velikana iz Barcelone u društvu najplaćenijih.

Ovu listu ipak treba uzeti s rezervom, jer na njoj nema Norvežanina Sandera Sagosena (Kiel), Nijemca Andreasa Wolffa (Kielce), Francuza Luke Karabatića (PSG) i nekih drugih koji prema pojedinim izvorima imaju primanja s kojima su bez problema među deset najplaćenijih…