loši su gubitnici

Sramotan potez Francuza na kraju Eura; nakon poraza oglasio se Nikola Karabatić i otkrio hoće li i dalje igrati za reprezentaciju

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 31.01.2022 10:02
  • Objavljeno 31.01.2022 u 06:36
Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu za treće mjesto, Danci su nakon produžetaka bili bolji i slavili 35:32 (29:29, 13:14). No Les Expertsi su se pokazali kao loši gubitnici, sramotnim potezom na samom kraju Europskog prvenstva izazvali su lavinu negativnih reakcija

Francuska je na ovom Europskom prvenstvu ostala bez medalje, izgubili su Les Expertsi utakmicu za treće mjesto u kojoj su ih pobijedili Danci.

Po svršetku utakmice održana je ceremonija dodjele medalja na kojoj su organizatori i Francuzima željeli uručiti uspomenu na ovaj Euro. Zamišljeno je tako da i oni dobiju medalje kao uspomenu na natjecanje. No Les Expertsi su bili toliko razočarani da su tu dodjelu, nazovimo ih 'drvenih medalja' za četvrto mjesto, doživjeli kao - uvredu!

Prvo francuski rukometaši kao da nisu shvaćali zašto im netko stavlja medalje oko vrata, a potom su ih svi redom poskidali. Da situacija bude još neugodnija, neki od francuskih rukometaša nisu ni željeli preuzeti te medalje! OK, bili su razočarani, vrućih glava nakon poraza u kojem su ostali bez bronce, ali to nije razlog za takvo sramotno ponašanje.

>>> VIDEO SRAMOTNOG POTEZA FRANCUZA POGLEDAJTE OVDJE

A nakon svega se oglasio i Nikola Karabatić (37), koji je, kao i njegovi suigrači, bio vidno razočaran porazom. Izgubili su Les Expertsi polufinale od Šveđana, a sada i meč za treće mjesto od Danaca.

'Ovakvi porazi se ne doživljavaju na isti način kad imaš 37, 38 godina...', rekao je Karabatić i pojasnio:

'Više sam tužan zbog novih igrača koji nikada nisu igrali finale, osvajali medalje na velikim natjecanjima... Htio sam ih dovesti do finala, ali nismo uspjeli...'

  • +19
Danska - Francuska, utakmica za broncu na Euru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Razmišlja li Nikola Karabatić nakon svega o mirovini? Koliko će dugo igrati, je li pretjerano očekivati da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine?

'Ne znam, stvarno ne znam. Igrat ću dok se osjećam dobro, dok mogu pomoći momčadi. Dok na utakmice utječem više pozitivno nego negativno', kaže Karabatić i dodaje:

'Moram reći da sam ugodno iznenađen kako sam izdržao ovaj turnir, i to u paklenom ritmu, s utakmicama svaka dva dana. I meni je to vraški ritam, pogotovo zato što sam se zbog situacije sa zaraženim i ozlijeđenim igračima morao više trošiti. Pa ipak, izdržao sam samo ovo, nadam se da ću izdržati i drugi dio sezone s PSG-om. Vidjet ću kako će biti na kraju sezone. Za sada stvarno ne znam koliko ću dugo igrati...', zaključio je jedan od najboljih rukometaša svih vremena.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal