borba za ligu prvaka

Ovo je 11 igrača Dinama koji će večeras istrčati protiv Ludogoreca; brojne su ozljede skrojile sastav 'modrih' za ovu važnu utakmicu

02.08.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras u Razgradu (19.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. Trener 'modrih' Ante Čačić ima dosta problema zbog velikog broja ozlijeđenih igrača

Dinamo svoj europski put nastavlja večeras (19.45 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Razgradu prvom utakmicom 3. pretkola Lige prvaka.

Protivnik je najteži mogući u ovom stupnju natjecanja, bugarski prvak Ludogorec momčad je koju se nikako ne smije podcijeniti. Jasno je to svima u Dinamu, ali trener Ante Čačić na samom se startu sezone našao u velikim problemima zbog brojnih ozljeda najvažnijih igrača.

Tako su u Zagrebu ostali ozlijeđeni Josip Šutalo, Mahir Emreli, Kevin Theophile-Catherine, te tek oporavljeni Marko Bulat, kao i Amer Gojak na kojeg Čačić očito više niti ne računa.

Dodatni je problem to što su još neki važni igrači 'načeti' ozljedama. Za večerašnju je utakmicu upitan Bruno Petković koji ima problema s ozljedom rebara koju je zadobio još na utakmici protiv Škupija, a ozljede 'vuku' Menalo i Špikić. No, kako se sada čini, posljednja dvojica će biti spremna, ali Petković je i dalje upitan...

  • +15
NK Dinamo - Škupi, utakmica 2. pretkola Lige prvaka, Zagreb, 19.07.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Petković je ovdje. Dobio je nezgodan udarac u Skoplju u rebro, dobro mu je i u kadru je za utakmicu...', potvrdio je Ante Čačić, no dojam je da će večerašnji susret Petko ipak započeti s klupe.

Tako bi momčad Dinama koja će večeras istrčati protiv Ludogoreca trebala izgledati ovako;

Livaković - Ristovski, Lauritsen, B. Šutalo, Ljubičić - Ademi, Mišić - Menalo, Ivanušec, Oršić - Drmić

Čačić će najvjerojatnije krenuti u već iskušanoj i potvrđenoj formaciji 4-2-3-1. Na golu je standardno Livaković, stoperski par činit će Boško Šutalo i Lauritsen, Ristovski će biti na desnom, a Ljubičić na lijevom beku. Veznim će redom 'dirigirati' kapetan Ademi i Mišić, to je ionako već dokazana dobitna kombinacija. Ivanušec će biti ispred njih, na desnom krilu bi trebao krenuti Menalo, a na lijevom Oršić, dok bi u samoj špici napada od prve minute, umjesto ozlijeđenog Petkovića, trebao zaigrati Josip Drmić.

Utakmica Ludogoreca i Dinama igra se od 19.45 sati, a prijenos možete pratiti na kanalu MAXSport 1, MAXtv.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.