KLUB GA RAZOČARAO

Ovo baca potpuno novu sliku na odlazak Vatrenog: Žao mi je što me nisu pokušali zadržati

03.03.2023 u 10:55

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović u zimskom je prijelaznom roku napustio Celtic te preselio u njemački Union Berlin

Josip Juranović u siječnju je za 8,55 milijuna eura iz škotskog Celtica otišao u Union Berlin. I činjenica je da je berlinski klub iznenađenje sezone u Bundesligi, no svi poznavatelji nogometa svjesni su veličine škotskog kluba, te su s pravom pomislili da je to silazak 's konja na magarca'.

Međutim, iako se u prvi tren ta Juranovićeva odluka nije mogla shvatiti, sada je hrvatski reprezentativac, koji se mjesec dana ranije, na SP-u u Katru posve etablirao, u razgovoru za Daily Record objasnio razloge odlaska.

Naime, u vrijeme dok je Juranović bio s reprezentacijom na SP-u, australski trener na klupi Celtica Ange Postecoglou, u klub je doveo izravnog konkurenta Kanađanina Alistaira Johnstona.

Što je još zanimljivije, Juranoviću su čelnici Celtica nudili novi, bogatiji ugovor, ali su mu onda dovođenjem Kanađanina 'zabili nož u leđa'.

'Imao sam stvarno dobar odnos s navijačima. Stvarno mi se svidjelo. Bilo je teško krenuti, ali takav je život. Bio sam pomalo tužan što me Celtic nije pokušao zadržati kao igrača. Ali to je nogomet. Ne možete znati svoju budućnost', rekao je Juranović te nastavio.

'Da budem iskren, bio sam malo iznenađen jer sam igrao na Svjetskom prvenstvu i pripremao se za sljedeću utakmicu. Neki moji prijatelji su me nazvali i rekli da su potpisali novog beka. Tada se nisam htio zamarati time, koncentrirao sam se na Svjetsko prvenstvo, jer je to najveća pozornica u nogometu i želio sam dobro igrati. Iako sam razmišljao, imali bismo tri beka i netko će biti na klupi, a netko na tribinama sa svojom obitelji. Znao sam da možda neću igrati dvije utakmice zaredom, a možda ću igrati treću. Neke stvari mi se nisu sviđale - zbog reprezentacije. Ako ne igraš redovito za svoj klub, nećeš dobiti poziv za reprezentaciju. To je glavni razlog zašto sam otišao'.

'Nisam puno razmišljao o svojoj situaciji jer sam prvo imao Svjetsko prvenstvo i bio sam potpuno koncentriran na to. Onda sam čitao neke vijesti da ću ići u, ne znam, Man United, Chelsea i tako dalje. Ali trebamo biti realni. Ovo je bio pravi potez za mene s moje strane. Nikada u karijeri nisam skočio dvije stepenice unaprijed. Uvijek idem korak pa korak, nadograđujući svoju karijeru. Želim igrati nogomet i to je glavni razlog zašto sam ovdje'.

O odnosu s trenerom Postecoglouom ali i svojoj ljubavi prema Celticu, bio je iskren.

'Razgovarao sam s Angeom tjedan dana prije nego što sam se preselio. Među nama je uvijek bilo sve iskreno. On je dobar trener – stvarno dobar trener i trudio sam se da ga informiram. Mojih 18 mjeseci tamo bilo je nevjerojatno. Što mogu reći o Celticu? To je jedna prava ljubav'.