nezaustavljivi super jura

Josip Juranović oglasio se nakon fantastične utakmice u kojoj je srušio Ajax: Sad je na redu Bayern...

24.02.2023 u 06:04

Bionic
Reading

Union Berlin je u uzvratu doigravanja za osminu finala Europske lige pobijedio Ajax 3:1, a sjajnu je partiju u redovima njemačke momčadi odigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović koji je zabio gol i upisao asistenciju

Tresnuo je Ajax usred Berlina. Da, Union Berlin je jedna od najljepših nogometnih priča ove sezone u Europi, a sad su njihovu snagu osjetili i 'kopljanici'.

Pobijedio je Union 3:1, a u njihovim je redovima briljirao hrvatski reprezentativac Josip Juranović (27) koji je ove zime u Berlin stigao iz Glasgow Celtica. I nije pogriješio. Odmah je 'uskočio' na svoju poziciju desnog beka i krenuo na najjače, kao i inače zna Super Jura!

U četvrtak navečer je protiv Ajaxa zabio svoj prvijenac za Union, a potom je i asistirao za konačnih 3:1 i veliku pobjedu. Ukupno je Super Jura za svoj novi klub odigrao pet utakmica od kad je došao te zabio gol uz još tri asistencije.

'Sjajan je osjećaj bio pobijediti večeras i fantastično je bilo zabiti moj prvi gol za ovaj klub. Upisao sam i asistenciju', kazao je presretni Juranović nakon utakmice te dodao:

'Navijači su danas bili naš 12. igrač i hvala im na tome. Koga god dobijemo u idućoj rundi morat će doći na ovaj stadion pred ove navijače. Ali za sada idemo utakmicu po utakmicu. Sada se okrećemo Bayernu!'

  • +10
Union Berlin - Ajax, Europska liga, 23.2.2023. Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Da, jer je u Bundesligi Union Berlin na samom vrhu kojeg dijeli s Bayernom i Borussijom (D). Sve su tri momčadi na 43 boda, a ovog vikenda (nedjelja, 26. veljače, 17.30 sati) Union u derbiju kola gostuje baš kod Bayerna u Münchenu. Izravni je to dvoboj za prvo mjesto, a u cijeloj priči ne treba zaboraviti činjenicu da se Union u prvu ligu vratio 2019. godine te proteklih sezona polako gradi svoj put prema vrhu. Sad će to ići puno brže jer u Berlin je stigao - Super Jura!

>> gol Josipa Juranovića pogledajte OVDJE.