cijela istina

Ove bezosjećajne izjave Ronalda Koemana zasigurno će dodatno motivirati Luisa Suareza: Ne kajem se što sam ga prekrižio

02.01.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Nitko, pa ni sam Luis Suarez (33), nije očekivao da će ovog ljeta na takav način napustiti Barcelonu. No, urugvajski je napadač karijeru nastavio u madridskom Atleticu i sigurno je kako njegovi golovi nedostaju momčadi 'katalonskog ponosa'. Pa ipak, trener Barce Ronald Koeman tvrdi da nije pogriješio...

Luis Suarez (33) je treći najbolji strijelac Barcelone u povijesti, zabio je 198 golova i odigrao 283 utakmice za 'katalonski ponos'. No, u klubu su ga se preko noći odrekli, ovog je ljeta urugvajski napadač prolazio pravi pakao, ali brzo se oporavio.

Karijeru je nastavio u Atletico Madridu za kojeg je zabio osam golova u prvih 15 utakmica. Barci njegovi golovi zasigurno nedostaju, ali u klubu nitko ne želi priznati pogrešku i preuzeti odgovornost za njegov odlazak. Navijači Barcelone čelnicima kluba ne mogu oprostiti takav odnos prema jednom od najboljih igrača, jako je ljutit zbog svega bio i Leo Messi koji je tijekom godina s njim izgradio bliski prijateljski odnos, a sada je o svemu progovorio i trener Ronald Koeman.

Naime, Suarez je u dosadašnjem dijelu La Lige odigrao 11 utakmica i zabio čak osam golova. Predstavnike medija zanimalo je koliko je Ronaldu Koemanu žao što je Suarez napustio klub...

'Ne, ne kajem se što sam prekrižio Luisa Suareza', odgovorio je bez imalo emocija Ronald Koeman. Bilo je to poprilično iznenađenje iako je nizozemski trener poznat po svom hladnom stavu. No, čini se kako je ipak u trenutku shvatio da se od njega očekuje malo prošireniji odgovor.

  • +7
Real Madrid - Atletico Madrid Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

'Uvijek sam govorio da je Suarez kvalitetan igrač. Ali, u trenucima kad sam stigao u Barcelonu, on i klub su već donijeli odluku i to je bilo to', kazao je Koeman i dodao:

'Znam da je zabio već osam golova u prvenstvu, ali ne možete uspoređivati Atletico Madrid s Barcelonom. Oni primaju malo golova i ponekad im je dovoljno da zabiju samo jedan gol i pobijede', zaključio je Koeman.

Kako god bilo, sigurni smo da će Suareza ove Koemanove izjave dodatno motivirati. Ionako ima dovoljno razloga za zadovoljstvo jer njegov Atletico je vodeći na ljestvici, ima 35 osvojenih bodova, čak deset više od Barcelone koja uz to ima i utakmicu više. Pametnome dovoljno...