mandžo ga je nagovorio

Ovakav rasplet nitko nije očekivao, ali Talijani su uvjereni: Sve je dogovoreno, Ivan Rakitić napušta Barcelonu!

08.04.2019 u 06:19

Bionic
Reading

U posljednjih nekoliko mjeseci Ivan Rakitić (31) je, barem kroz najutjecajnije španjolske i talijanske medije, promijenio već desetak klubova. No, sada izvrsno informirani La Gazzetta dello Sport donosi bombastičnu najavu transfera našeg reprezentativca

Gdje ga sve nisu prodali? Već je nekoliko puta završio u Manchester Unitedu, bio je i u PSG-u, pa Chelseaju, selili su ga u Bayern, Inter, Milan, Napoli... Tako je, barem ako se redoslijeda tiče, 'na štih' stigao i Juventus.

Barem tako tvrde 'dobro informirani izvori' koji su vijest kako je hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić (31) praktički sve dogovorio s Juventusom došapnuli novinarima La Gazzetta dello Sporta!

Realno, najtiražniji talijanski sportski dnevni list inače ne objavljuje neprovjerene informacije, posebice ne one koje su vezane uz najveće momčadi Serie A i tako 'eksplozivne' transfere. A dolazak Ivana Rakitića u Torino definitivno bi bio senzacionalan transfer iako je teško zasjeniti kupovinu Cristiana Ronalda prošlog ljeta.

No, krenimo redom jer gdje ima dima, ima i vatre. Barcelona je nešto ranije zgotovila kupovinu Frenkieja de Jonga (22). Za njega je Ajaxu plaćeno čak 80 milijuna eura i sigurno je da mlada zvijezda neće sjediti na klupi. A na terenu za njega i Rakitića u isto vrijeme jednostavno nema mjesta... Zdrava logika govori kako je za hrvatskog reprezentativca najbolje da napusti Nou Camp, a slično razmišljaju i čelnici Barcelone jer je sad praktički posljednji trenutak da na njegovoj prodaji zarade neki novac. Iz Seville su ga 2014. godine doveli za 'siću' od 18 milijuna eura, a ovog ljeta će ga - kako se sada barem čini - prodati za 'okruglo' 50 milijuna eura!

Baš je to navodno cifra oko koje su se složila oba kluba, a time bi Raketa postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. No, kako je uopće odjednom Juventus 'uletio' u igru?

>> Jose Mourinho nikad niti jednog nogometaša nije ovako nahvalio; Ivan Rakitić stvarno ima razloga za zadovoljstvo

Miralem Pjanić (29) na meti je velikana, u Torinu najozbiljnije razmišljaju kako bi bilo sjajno 'utopiti' ga jer za njega bi mogli dobiti i do 70 milijuna eura. U isto vrijeme zdravstvenih problema ima Sami Khedira (32), navodno se radi o srcu i pitanje je u kojem će se smjeru kretati njegova karijera. Neki izvori navode da će se već na kraju sezone - umiroviti. Tako bi Juventusu u veznome redu ostali tek iskusni Blaise Matuidi (31), dokazivanja željan Emre Can (25) te mlađahni Rodrigo Betancur (21). I - Ivan Rakitić koji je najbolje rješenje za povezivanje redova 'stare dame'.

Talijani tvrde kako je sve već dogovoreno, da su i Barcelona i Raketa pristali na transfer te da hrvatski reprezentativac ovog ljeta 100 posto stiže u Juventus. I odmah su počele priče o tome kako će se slagati s Cristianom Ronaldom. Ali, ako je sve ove godine sjajno funkcionirao s Leom Messijem, onda mu ni Ronaldo neće biti problem.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dapače, ima Raketa u Juventusovoj svlačionici malo jači 'adut' na svojoj strani. Naravno, radi se o Mariju Mandžukiću koji je u Juventusu 'bog i batina', te je - barem tako tvrde Talijani - odigrao svoju ulogu u pregovorima s Rakitićem. Znakovito, transfer Ivana Rakitića objelodanjen je samo nekoliko dana nakon što je Mandžukić potpisao novi ugovor kojim će praktički karijeru završiti u dresu 'stare dame'.

Sam Ivan Rakitić, razumljivo, nije komentirao ove napise, ali prije nekoliko dana je dao znakovitu izjavu. Onome tko zna čitati između redaka sve će iz ovoga biti više nego jasno.

'Ako su u klubu zadovoljni sa mnom, razgovarat ćemo. Ali i ako nisu, također ćemo sjesti i razgovarati. Ali na drugačiji način...', rekao je Ivan Rakitić kad su ga upitali zašto još nije potpisao novi ugovor s Barcelonom.