formula 1

Ovaj su trenutak svi nestrpljivo čekali; Ferrari predstavio bolid za novu sezonu

13.02.2024 u 18:09

Bionic
Reading

Slavna F1 momčad Ferrarija predstavila je novi bolid SF-24 koji će se natjecati u nadolazećoj sezoni Formule 1

Šef momčadi Frederic Vasseur rekao je da "momčad mora nastaviti tamo gdje je stala prošle sezone" kada je u posljednjih pet utrka prošlogodišnjeg prvenstva vozač Ferrarija Charles Leclerc osvojio je tri pole positiona.

"Prošla godina je bila posebna s teškim početkom i prilično dobrim završetkom sezone. Bit će uspona i padova, ali najvažnije je da ostanemo dosljedni u našem pristupu," rekao je Vasseur.

Ferrari je novi bolid predstavio videom objavljenim na stranici momčadi i društvenim mrežama, a bolid je ostao u crvenim bojama.

"Očekujem iskorak u odnosu na prošlu godinu kada je automobil u pitanju. Prema dojmu koji sam stekao u simulatoru, mislim da je posao obavljen dobro. SF-24 bi trebao biti manje osjetljiv i lakši za vožnju", rekao je Leclerc .

Njegov timski suvozač Carlos Sainz rekao je da su vozači "dali precizne informacije inženjerima" kako bi novi bolid bio što bolji i konkurentniji.

"Veselim se vožnjama, da vidim je li to u korelaciji s dojmom koji sam stekao na simulatoru, a to je da je novi bolid korak naprijed u usporedbi s prošlom godinom," rekao je Sainz.

Predsezonska testiranja održat će se od 21. do 23. veljače u Bahreinu, a nova sezona započet će 2. ožujka Velikom nagradom Bahreina.