neviđeni skandal

Kina je zbog Lea Messija otkazala prijateljske utakmice protiv Argentine

10.02.2024 u 14:16

Bionic
Reading

Kineski sportski čelnici otkazali su dvije prijateljske utakmice protiv svjetskog prvaka Argentine nakon što njihova prva zvijezda Leo Messi nije nastupio u egzibicijskoj utakmici sa svojim klubom Inter Miami u Hong Kongu

Argentinska nogometna reprezentacija ide na turneju po Kini između 18. i 26. ožujka kada će igrati prijateljske utakmice protiv Nigerije u Hangzhou i protiv Obale Bjelokosti u Pekingu.

"Za sada Peking ne namjerava organizirati utakmicu u kojoj se očekuje sudjelovanje Lea Messija", piše u priopćenju za javnost Pekinškog nogometnog saveza koji nadzire nogomet u glavnom gradu Kine.

Utakmica u Hangzhouu otkazana je već u petak navečer.

"Iz svima poznatih razloga, prema nadležnim tijelima, uvjeti za održavanje događaja nisu ispunjeni", tvrdi Sportski ured Hangzhoua.

Messi i njegov američki klub Inter Miami razljutili su gledatelje kada je osvajač Zlatne lopte ostao na klupi u nedjelju tijekom prijateljske utakmice protiv lokalne momčadi u Hong Kongu. Kao razlog neigranja navedena je ozljeda.

Ulaznica za utakmicu u Hong Kongu stajala je i do 450 eura. Navijači su bili nezadovoljni i tražili su povrat novca, a suvlasnik momčadi David Beckham bio je izviždan kada je pokušao zahvaliti publici što je došla na utakmicu.

Messi je igrao pola sata u sljedećoj pripremnoj utakmici svoje momčadi u Japanu, što je izazvalo daljnji bijes u Kini i optužbe da time Messi namjerno šteti ugledu Kine i favorizira Japan.