što će izabrati

Real Madrid ga je već otpisao, ali Luka Modrić ima dvije fantastične ponude; evo koji novac je u igri

08.03.2023 u 15:17

Bionic
Reading

Luka Modrić (37) i dalje čeka odluku Reala, no kako se kraj sezone bliži sve je očiglednije da mu 'kraljevi' neće ponuditi novi ugovor. U prilog toj odluci ide i činjenica da su čelnici Reala krenuli u akciju dovođenja Judea Bellinghama (19) iz dortmundske Borussije koji je označen kao Modrićev nasljednik i budućnost 'kraljevskog' kluba

Real Madrid je za Judea Bellinghama (19) dortmundskoj Borussiji spreman ponuditi 100 milijuna eura, sjajnog mladog engleskog veznjaka 'kraljevi' već ovog ljeta žele vidjeti na Santiago Bernabeu. To u isto vrijeme znači da Luka Modrić (37) na kraju svega neće dobiti novi ugovor.

Španjolski mediji tvrde kako su u Realu navodno već odlučili, no razlaz s Modrićem će objaviti tek na kraju sezone. Jer ipak se radi o igraču koji je u klubu od 2012. godine, jedan je od temelja momčadi s kojom je osvojio čak 22 trofeja od čega čak pet Liga prvaka!

Sigurno je da će to biti emotivan rastanak, no Modrić na stolu već ima dvije fantastične ponude, pitanje je samo hoće li izabrati odlazak na istok ili mu je draži - zapad.

Prvu je ponudu Luka Modrić, onu Intera iz Miamija koji igra u američkoj MLS ligi, odbio još prije dvije sezone. Tada ga je David Beckham, jedan od vlasnika kluba, nagovarao da dođe u SAD, no Modrić je izabrao ostanak u Madridu.

Dobra je stvar za kapetana 'vatrenih' to što je Beckhamov poziv i dalje aktualan, u Miamiju Modrića vide kao jednu od zvijezda momčadi, ali i kao mogućeg mentora mladim igračima. Dodatni motiv za dolazak na Floridu trebao bi biti i veliki Modrićev prijatelj Sergio Ramos koji je također blizu odluke da karijeru nastavi baš u Miamiju.

No, obojica su početkom godine dobili nemoralne ponude iz Saudijske Arabije. U pitanju je Al Nassr, klub u kojem je Cristiano Ronaldo i koji je navodno inicirao te pozive.

  • +10
Real - Barcelona (prva utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

Kapetan hrvatske reprezentacije ponudu koja se jednostavno ne odbija, prema tvrdnjama saudijskih medija radi se o ugovoru na dvije i pol godine uz plaću od čak 40 milijuna eura po sezoni! Ukupno bi tako Modrić, da je prihvatio, zaradio 100 milijuna eura čime bi automatski postao treći najplaćeniji nogometaš svih vremena! Odmah iza Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea!

Pa ipak, Modrić je odlučio do kraja odraditi ugovor s Realom, a tek će onda odlučiti. Sigurno je da se nada kako će Florentino Perez ipak popustiti i ponuditi mu još jedan jednogodišnji ugovor, ali šanse za takvo nešto iz dana u dan su sve manje.

Zato kapetan 'vatrenih' mora pametno birati - novac je veliki magnet za odlazak u Saudijsku Arabiju, isto kao i igranje uz Ronalda s kojim je godinama dijelio svlačionicu Reala. S druge je strane izazov MLS lige koja je iz godine u godinu sve jača, a veliki plus u tom izboru je i život u Miamiju. Beckham mu ne može ni izbliza ponuditi ugovor kakav mu daju Saudijci, ali sve ostalo ide 'na stranu' Intera.

Što će Luka Modrić odlučiti? Sve će uskoro biti puno jasnije, no dojam je kako se rastanak s Realom bliži...