ovo nitko nije očekivao

Otkriveno je zašto je propao posao stoljeća; Manchester City bio je spreman učiniti sve da Kylian Mbappe postane 'građanin', ali...

09.03.2021 u 12:40

Bionic
Reading

Čelnici PSG-a opasno su ljutiti jer Kylian Mbappe (22) odbija potpisati novi ugovor. Aktualni mu završava u lipnju 2022. godine, a problem je to što u ovom trenutku niti jedan klub u Europi ne može ispuniti njegove nevjerojatne zahtjeve

Francuski mediji tvrde kako su čelnici PSG-a proteklih nekoliko mjeseci otvoreno pregovarali s Manchester Cityjem, a tema je bila prodaja Kyliana Mbappea (22)!

Englezi su navodno bili jedini zainteresirani i spremni na pregovore, čini se kako City jedini ima dovoljno novca da i ostvari ovaj transfer, no cijeli je posao neslavno propao.

Čelnici Cityja bili su spremni PSG-u platiti čak 200 milijuna eura odštete za Mbappea, ali zapelo je na uvjetima koje je tražio sam igrač.

Naime, Kylian Mbappe trenutno zarađuje nešto više od 17 milijuna eura na godinu, a za novi ugovor traži najmanje dvostruko više! Baz su zbog toga 'poludjeli' u PSG-u i to je bio glavni razlog zašto su ga odlučili prodati. No, za sada je ostalo samo na pokušaju jer su iz Manchester Cityja - kad su čuli da Mbappe traži 36 milijuna eura na godinu - odmah odustali!

'City neće dovesti Mbappea, jer neće mijenjati klupsku politiku da se pojedini igrači preplaćuju ili plaćaju puno više od ostatka momčadi. Mbappeova plaća bi narušila harmoniju u svlačionici i mnogi igrači bi mogli zbog toga zatražiti veće ugovore. To bi uzrokovalo lančanu reakciju', tvrde engleski mediji bliski Cityju.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

U PSG-u su se zato okrenuli nekim drugim opcijama, no malo je klubova koji bi mogli platiti traženih 200 milijuna eura odštete i onda još nevjerojatnu cifru godišnjeg ugovora. Parižani su navodno kontaktirali Real Madrid i Liverpool, ali konkretnih odgovora - barem za sada - nema.

Sam Kylian Mbappe navodno ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Liverpoolu, no 'redsi' bi prvo morali prodati najmanje dvije svoje zvijezde - Salaha i Manea - da bi sakupili novac za francuskog napadača.

S druge strane, u Realu već neko vrijeme 'kuhaju' oko Mbappeovog transfera, ali financijska situacija jednostavno ne dozvoljava ovakve transfere. 'Kraljevi' će definitivno ovog ljeta ići u izgradnju nove momčadi, no sigurno je da neće potrošiti više od polovine proračuna za pojačanja na samo jednog igrača...