dobar posao

Otkriveni detalji ugovora! Poznato je koliko će Mislav Oršić zarađivati u Turskoj

01.07.2023 u 09:25

Bionic
Reading

Mislav Oršić (30) novi je igrač turskog prvoligaša Trabzonspora! Nakon što je uspješno prošao liječničke preglede 'vatreni' je potpisao ugovor s turskim velikanom kojeg s klupe vodi Nenad Bjelica, a sada su otkriveni i detalji dogovora

Navijači su ga u Trabzonu dočekali kao veliku zvijezdu, a Mislav Oršić (30) tek treba dokazati i pokazati da je pravo pojačanje turskog velikana koji u novoj sezoni ima velika očekivanja. No, zato je trener Trabzona Nenad Bjelica i doveo Oršića, jako dobro zna koliko mu Orša na terenu može dati.

Turski mediji su sada otkrili i detalje ugovora kojeg je 'vatreni' potpisao s Trabzonsporom. Mislav Oršić potpisao je na dvije godine s mogućim produljenjem na još jednu.

Trabzonspor će Southamptonu za njega platiti odštetu u visini od 2,4 milijuna eura. Isplata te odštete ide u tri rate, a 'svecima' će pripasti i 20 posto od mogućeg budućeg transfera našeg reprezentativca.

Sam Oršić će u Turskoj imati godišnju plaću od 1,6 milijuna eura. To vrijedi za prve dvije sezone, a ako u tom vremenu ostvari više od 40 nastupa za Trabzon u trećoj mu se godini ugovora godišnja plaća povećava na 1,8 milijuna eura!

Istaknimo i to kako je najveći gubitnik u ovom poslu sam Southampton. 'Sveci' su u siječnju ove godine Dinamu za Oršića platili 5,75 milijuna eura, on pravu priliku nije ni dobio, a klub je ispao iz lige! Na kraju su ovim transferom izgubili čak 3,35 milijuna eura!

Turski je klub na društvenim mrežama želio pokazati koliko se dugo 'kuhao' Oršićev transfer u Trabzonspor, pa je naš reprezentativac u prigodnom video uratku na pomalo bizaran način predstavljen navijačima...