ufc 252, las vegas

Osim za čitavu glavu, pojas i slavu, Stipe Miočić bori se i za bogatu novčanu nagradu, a kojim putem može do pobjede objasnio je vrhunski analitičar

15.08.2020 u 08:39

Bionic
Reading

Do velike borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera ostao je još jedan dan. U noći sa subote na nedjleju, po srednjeeuropskom vremenu, njih će dvojica u treći međusobni okršaj

Nakon odrađenog vaganja u petak navečer u Las Vegasu održana su i posljednja sučeljavanja svih sudionika UFC 252 priredbe.

Samim time, Stipe Miočić i Daniel Cormier, kao i sudionici preostalih 10 okršaja po posljednji su se put našli licem u lice prije ulaska u Octagon koji ih čeka u ranim nedjeljnim satima.

>> Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić uoči okršaja s Danielom Cormierom iznenadio cijeli borilački svijet; najave su bile posve drugačije

Miočić je, podsjetimo, nešto ranije u petak stao na vagu sa 105.7, dok je DC imao 1.3 kilograma više.

Između glavnih aktera ovog borilačkog događaja nije bilo neke posebne napetosti, ali iz samih je pogleda bilo jasno - i Stipe i Daniel maksimalno su fokusirani za borbu koja će odrediti najvećeg teškaša u povijesti UFC-a.

Izvor: Društvene mreže

Po kladionicama je to praktički izjednačen meč, po navijačima s ovih prostora je, očekivano, Stipe veliki favorit, a tko će odnijeti pobjedu u povijesnom teškaškom sudaru upitali smo i našeg proslavljenog borca, a danas uglednog analitičara Zelga Galešića.

'Niti jedan analitičar ne može ovdje sa sigurnošću prognozirati ishod. Meč može otići u svakom smjeru. Može biti dominacija, može biti brzi prekid, može se svašta dogoditi. Ovo su dva toliko talentirana i kvalitetna borca da je teško davati neke prognoze', započeo je Zelg svoju analizu u velikom razgovoru s Fight Siteom.

'Iskreno, mislim da bi ovo mogla biti Miočićeva pobjeda na bodove', izjavio je Galešić te dodao kako bi Miočić mogao do pobjede.

'Stipe bi po meni morao biti brži na prstima i stvoriti presing od samoga početka kako bi Cormier išao u hrvanje iz očaja, a ne planski. Ako on ode planski u hrvanje teško to itko može blokirati. S druge strane, ode li iz očaja, tu bi moglo doći do pogreške koja bi otvorila prostor za neki ozbiljniji udarac ili bolju poziciju.'

Cijelu Galešićevu analizu, ali i kakve mogućnosti za pobjedu ima Cormier, pročitajte OVDJE.

Amerikana hrvatskih korijena i vatrogasac po profesiji, Stipe Miočić za ovu borbu dobit će 750.000 dolara, uz navodni bonus od 250.000 dolara. Dakle, osim za pojas, Miočić se bori i za pozamašnu svotu novca.