EVO GDJE GLEDATI

Osijek i Varaždin žele opet na pobjednički put, povratak kapetana gostiju na mjesto nesreće

26.02.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Nekako u sjeni derbija između Dinama i Hajduka (15) igra se još jedna utakmica 23. kola SuperSport HNL-a. U Gradskom vrtu od 17.30 (MAXSport 1) Osijek dočekuje Varaždin

I ovu utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1, ali i u tekstualnom prijenosu na tportalu s videima golova i drugih najzanimljivijih situacija.

Nogometaši Osijeka će tražiti povratak bodovima i pobjedama nakon tri utakmice sa samo jednim osvojenim bodom. Izazov je velik, Varaždin je ove sezone sve oduševio svojim igrama i rezultatima, tu su i vremenske (ne)prilike, a trener Rene Poms muku muči i s izostancima. Mijo Caktaš i Ivan Fiolić su cijeli tjedan van stroja zbog visoke temperature, a upitan je i nastup Adriana Leona Barišića.

'Od šest utakmica niti jedna nije bila u normalnim uvjetima. To je problem jer želimo igrati brzo, s jednim li dva dodira, a kada imate loše vremenske uvjete ili nekvalitetne i mekane travnjake ne možemo ostvariti takvu prednost. S druge strane moramo gledati na stvari na koje možemo utjecati, a to je ostvariti što bolji rezultat neovisno o vremenskim uvjetima koje ćemo imati, rekao je Poms te dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Svaka utakmica je važna, moj stil je da se radi iz tjedna u tjedan i da maksimalno respektiramo svakog idućeg suparnika. Sada je to Varaždin za kojeg znamo da je jako dobra i opasna momčad. Sjećamo se utakmice koju smo izgubili kod njih u gostima i očekujemo da će oni tražiti način da budu na toj razini. Sigurno dolaze s velikim ambicijama, ali spremni smo za njih i da ostvarimo dobar rezultat.'

Varaždin je u crnom nizu od tri prvenstvena poraza (Istra 1961, Hajduk, Dinamo), no zaslužio je više, sreća je okrenula leđa dečkima iz 'baroknog grada'.

Izvor: Licencirane fotografije

'Nije idealna situacija za nas, ali ne želim uopće gledati iza sebe. Ove tri utakmice su se desile tako… radimo, pokušavamo to ispraviti. Hoćemo i želimo, ali zbog previše grešaka rezultat odlazi na stranu protivnika', rekao je trener Mario Kovačević i dodao:

'Greške su dio nogometa, ali mi griješimo u ključnim situacijama te radom i jedino radom se to može ispraviti. Ne bojati se i preuzimati rizik u takvim situacijama. Vjerujem da će već protiv Osijeka biti puno više dobrih stvari i puno manje grešaka.'

Veseli povratak kapetana Igora Postonjskog nakon višemjesečnog izbivanja zbog loma noge. Ozlijedio se 14. kolovoza protiv Osijeka u Gradskom vrtu, a sada se vraća protiv istog suparnika na istom mjestu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.