LOŠA GUBITNICA

Opet je to napravila; Venus najveća kazna u povijesti ženskog tenisa

20.01.2016 u 19:54

Bionic
Reading

Venus Williams (35) poražena je u prvom kolu Australian Opena protiv Britanke Johanne Konte (4-6, 2-6) te se još jednom pokazala kao loša gubitnica

Najstarija sudionica u pojedinačnoj konkurenciji u Melbourne Parku nije preživjela ni prvu prepreku. Sedmerostruka osvajačica grand slama, koja na Australian Openu kao najbolji rezultat pamti finale iz 2003., teško je podnijela neočekivano ispadanje.

Poslije meča izbjegla je novinsku konferenciju za što ju je organizator kaznio s pet tisuća dolara. To je najveća novčana kazna u povijesti za neku tenisačicu, jer se nije pojavila pred medijima (rekorder kod tenisača je onaj Marata Safina od 10 tisuća dolara).

Inače, maksimalna kazna za takav grijeh je 20 tisuća dolara.

Dodajmo kako Amerikanki ovo nije prvi takav ispad. Isto je napravila prošle godine na Roland Garrosu kada je također poražena u prvom kolu od sunarodnjakinje Sloane Stephens, a tada je morala platiti tri tisuće dolara. Godine 2010. kažnjena je sa sestrom Serenom u Wimbledonu s četiri tisuće dolara jer se nisu pojavile poslije meča parova.

Svi ti iznosi su sitnica za Venus koja je tijekom karijere samo od turnirskih nagrada zaradila 32,6 milijuna dolara, a ni na Australian Openu neće završiti praznih džepova. Za poraz u prvom kolu ima zajamčeno 34.500 dolara, gotovo sedam puta više od kazne, doduše najveće na WTA-u za takvu vrstu incidenta.

Spomenimo kako je od 2000. ovo tek osmi slučaj da se tenisačica nije pojavila na konferenciji.