MAXTV - UFC 149

Okršaj za titulu i debi kubanskog monstruma

16.07.2012 u 15:01

Bionic
Reading

UFC će 22. srpnja prvi put u svojoj povijesti održati jednu priredbu u kanadskom Calgaryju. Za tu su prigodu sastavili vrhunski popis borbi koji će u meču za titulu privremenog prvaka kategorije bantam predvoditi Urijah Faber i Renan Barao. Izravni prijenos koji starta u 4 sata u noći sa subote na nedjelju pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u

Urijah Faber je u originalnoj verziji svoju drugu šansu za osvajanje pojasa UFC-ovog prvaka trebao dobiti na UFC-u 148. Protivnik je trebao biti isti kao i prvi put kada je iz kaveza izašao kratkih rukava – Dominick Cruz. No, aktualni šampion će zbog teške ozljede koljena pauzirati dulji period, pa je UFC logično odlučio Faberu suprotstaviti nekog iz samog vrha divizije u meču za privremeni pojas.

Izbor je pao na odličnog mladog Brazilca Renana Baraa. Dok se Cruz ne vrati u puni pogon, netko će od ove dvojice 'čuvati' njegovu titulu, a onda bismo trebali saznati tko je pravi i legitimni vladar kategorije do 61 kilograma.

Jeste li znali?

Brazilac Renan Barao izgubio je svoj prvi dvoboj u profesionalnoj karijeri. Nakon toga je nanizao čak 29 pobjeda bez ijednog poraza.

Kubanac Hector Lombard nije poražen još od davne 2006. Tada je za njega bio koban Armenac Gegard Mousasi na Prideovom Grand Prixu.

Anthony Perosh svoj nadimak 'Nilski konj' dobio je jer ga nitko od frustriranih trening partnera nije mogao skinuti sa sebe jednom kada je zauzeo dominantnu poziciju.

No, mnogi UFC 149 s nestrpljenjem čekaju zbog UFC debija Hectora Lombarda. Kubanac je dugi niz godina vladao konkurentskim Bellatorom, a većina ga je smatrala najboljim borcem svijeta izvan UFC-a. Sada, kada je napokon u oktogonu, bit će zanimljivo vidjeti koliko zapravo može među najjačom konkurencijom. Dobrodošlicu u UFC-u zaželjet će mu vrlo neugodni Tim Boetsch. Svi očekuju da Lombard ne bi trebao imati većih problema u debiju, a onda, prema najavama čelnika UFC-a, bi ga mogao čekati meč za titulu prvaka.

Na priredbi u Calgaryju ćemo pratiti i novi nastup za australskog borca hrvatskog porijekla Anthonyja Perosha. Nakon prelaska u polutešku kategoriju, 'Hippo' je ubilježio tri vrlo impresivne pobjede, pa bi ga slavlje protiv domaćeg Ryana Jimma zaista gurnulo vrlo visoko na ljestvici ove divizije. Perosh ima vrhunske kvalitete borbe na tlu, stoga ćemo te noći držati palčeve za ovog 'Dalmatinca'.

Prijenos iz Scotiabank Arene kreće u 4 sata, a snimka priredbe je u cijelosti raspoloživa tijekom nedjelje, 22. srpnja, na istoj platformi (MaxTV, kanal 25). Premijernu snimku pogledajte već u prvom vikendu u kolovozu na Fight Channel Primetimeu.

Popis borbi:
Urijah Faber vs. Renan Barao
Cheick Kongo vs. Shawn Jordan
Siyar Bahadurzada vs. Chris Clements
Tim Boetsch vs. Hector Lombard
Clements vs Riddle
Roland Delorme vs. Francisco Rivera
Mitch Clarke vs. Anton Kuivanen
Court McGee vs. Nick Ring
Bryan Caraway vs. Mitch Gagnon
Antonio Carvalho vs. Daniel Pineda
Ryan Jimmo vs. Anthony Perosh
James Head vs. Claude Patrick