PREVELIKE EMOCIJE

Khabib o McGregoru i trenutku koji se pamti: Vjerojatno ga ne bih ubio, ali...

07.03.2024 u 09:56

Bionic
Reading

Jedno od najvećih rivalstava u povijesti UFC-a svoju kulminaciju dobilo je 6. listopada 2018. godine. Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor predvodili su UFC 229 event, a Dagestanac je ujedno i branio titulu prvaka u lakoj kategoriji

Mnoštvo konferencija za medije, prozivke, napetih sučeljavanja, uvreda, fizički obračuni izvan kaveza (Khabib vs. Lobov, Conorov napad na autobus). Sve to bio je dio uvertire u ovaj meč, vjerojatno najiščekivaniji meč u povijesti UFC-a.

Kad je sama borba u pitanju, ispostavilo se da ipak postoje velike razlike u kvaliteti ove dvojice boraca. Khabib je dominirao od prve do posljednje sekunde. Conor je trebao imati veliku prednost u borbi na nogama, ali Khabib ga je čak i u tom segmentu nadjačao. U određenim trenucima borbe Khabib je baš demolirao McGregora, a do pobjede je došao 'submissionom' u četvrtoj rundi, piše Fight Site.

Khabib je svog rivala prisilio na predaju 'neck crankom'. Snažno je Dagestanac zaključao hvat s leđa, a iako se nije radio o klasičnom stražnjem gušenju, Khabib je radio pritisak na vrat i čeljust McGregora i tako ga je prisilio na predaju. Herb Dean morao je nešto više truda uložiti kako bi se Khabiba odvojio od McGregora, a Dagestanac je u nedavno održanom velikom intervjuu otkrio što bi se dogodilo da nije bilo suca u kavezu. Khabib je upitan koliko dugo bi držao taj hvat i postoji li mogućnost da ubije McGregora.

'Sve je bilo fer. Obojica smo znali u što se upuštamo. To ne možemo usporediti s gušenjem nekoga na ulici. On je tada bio jedan od najboljih boraca na svijetu, a obojica smo imali šest mjeseci za pripremu i borili smo se da saznamo tko je bolji. Vjerojatno ga ne bih ubio. Mislim da ga ne bih ubio, ali natjerao bih ga da ostane bez svijesti. Nikada nećemo saznati koliko bih se mogao kontrolirati. Koliko dugo bih držao gušenje, to je dobro pitanje, ali teško je reći', rekao je Khabib, a njegov video intervju možete vidjeti OVDJE.