OPET RADI PROBLEME

Jon Jones prijavljen policiji; djelatnica za doping bojala se za vlastiti život

07.04.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Prvak UFC-ove teške kategorije Jon Jones optužen je da je prijetio radnici iz organizacije za doping kontrolu Drug Free Sport International (DFSI) tijekom uzimanja uzorka u njegovom domu u Albuquerqueu, Novi Meksiko

Prema izvještaju o incidentu, radnica je rekla da je Jones djelovao pijan i da joj je uzeo mobitel na neko vrijeme. Izvještaj sadrži poziv na sud navodeći dvije prekršajne optužbe: napad i ometanje komunikacije.

Navodni incident, prvi put objavljen od strane ABQ Raw, dogodio se 30. ožujka kada su radnica i njezin kolega iz DFSI organizacije stigli oko 16 sati na Jonesovu kućnu adresu kako bi prikupili uzorak urina. Vrata je otvorio nepoznati muškarac i uputio ih prema garaži, prenosi Fight Site.

Radnica je rekla da je Jones surađivao na početku, ali je kasnije postao verbalno agresivan nakon što je imao problema s davanjem uzorka urina te je ona predložila uzimanje uzorka krvi umjesto toga. Jones je tada zaprijetio tužbom, uzeo joj telefon i snimao radnike. Prema APD-u (Albuquerque Police Department), policijski službenik koji je odgovorio na poziv pogledao je snimku.

Radnica tvrdi da je Jones tada stavio njezin telefon u džep, ‘stao pred nju‘ i rekao: "Zašto vi ljudi dolazite tako rano? Znate li što se događa s ljudima koji dođu u moju kuću? Završe mrtvi."

Prema APD-ovom narativu, radnica je bila ‘prestrašena‘, ‘uplašena‘ i ‘osjećala je kako joj srce lupa‘ nakon Jonesove prijetnje smrću. Razmišljala je o preuranjenom završetku testa, ali je odustala jer nije htjela da prvak teške kategorije dobije kaznu od UFC-a. Rekla je da je željela pozvati pomoć, ali joj je Jones i dalje držao mobitel.

Na kraju je Jones dao uzorak urina. Dok je to radio, radnica je uspjela uzeti svoj mobitel natrag. Nakon što je otišla, podnijela je interni izvještaj i obavijestila svog nadređenog u DFSI organizaciji, koji joj je rekao da ne prijavljuje incident policiji dok ne razgovara s predstavnicima UFC-a.

Umjesto toga, ona je u petak kontaktirala policiju i izjavila da želi podići tužbu. Rekla je da njezin kolega nije želio podnijeti policijsku prijavu jer se ‘bojao posljedica‘.

Policija je pokušala kontaktirati njezinog nadređenog i kolegu, ali nisu uspjeli. Njezin nadređeni je kasnije kontaktirao policiju, ali je rekao da sve što zna je ono što mu je rekla osoba koja je uzimala uzorke i odbio je dati izjavu.

Jones je kasnije porekao prijetnje objavom na Instagramu. Podijelio je video u kojemu si pružaju ruke on i radnici DFSI organizacije.

"Moram reći, određena radnica se ponašala prilično neprofesionalno i čak prekršila standardni protokol prema HIPAA zakonima," napisao je Jones. "Tijekom svojih 20 godina podvrgavanja testovima na droge, nikad prije nisam doživio takav incident s doping službenikom."