IMPRESIVNA POBJEDA

Odlični Talijani spustili belgijske zvijezde na zemlju!

13.06.2016 u 22:53

Bionic
Reading

Talijanska nogometna reprezentacija pobijedila je u svojoj prvoj utakmici na Euru u Lyonu Belgiju, zahvaljujući golovima Giaccherinija i Pellea...

Wilmotsova Belgija je na Euro u Francuskoj došla kao jedan od favorita za osvajanje titule, ali posrnula je već u prvoj utakmici. Protiv čvrstih i dobro organiziranih Talijana 'crveni vragovi' nisu se snašli i morat će protiv Švedske i Irske u nastavku natjecanja tražiti bodove potrebne za prolazak dalje.

Italija možda više nema velikih zvijezda u svojoj ekipi, no Antonio Conte dobro je posložio ono što ima. Nagrada za dobru taktičku igru stigla je za 'azzure' u 32. minuti, kada je Bonucci dugom loptom proigrao Emanuelea Giaccherinija koji je prošao pokraj uspavanog Alderweileda i savladao Curtoisa.

Belgija se u drugom dijelu pokušala vratiti u utakmicu i bila je najbliže izjednačenju u 53. minuti, kada je Lukaku izbio sam pred Buffona, no njegov udarac otišao je malo iznad grede. Do kraja susreta Talijani su bili bliže drugom golu nego Belgijci remiju i postigli su ga u 92. minuti zahvaljujući Pelleu kojeg je odlično proigrao Candreva. Zasluženo je Conteova momčad upisala tri boda i preuzela vrh ljestvice.

Italija je ovim trijumfom postala prvi favorit za osvajanje prvog mjesta u teškoj skupini E, a samim time i jedan od potencijalnih protivnika Hrvatske u osmini finala.



EP u nogometu, skupina E:

Italija – Belgija 2:0 (Giaccherini 32, Pelle 90+2)