POMOR U CINCINNATIJU

Od velike četvorke ostao samo Federer

21.08.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Organizatori turnira u Cincinnatiju bili su jedan dan od idealne završnice svoga turnira iz serije 1000. Ipak, od četvorice najboljih igrača svijeta prošao je samo Roger Federer, dok su Nadal, Đoković i Murray protivnicima priznavali pobjede

Najnapetiji je bio dovoboj Mardyja Fisha i Andyja Murraya koji je okončan u tie breaku odlučujećeg seta. Vrijedni i žilavi Amerikanac tada je kompletirao veliki povratak i zaustavio dugački niz pobjeda prošlotjednog osvajača velikog turnira u Torontu. Za finale će Fish igrati protiv sunarodnjaka Andyja Roddicka koji na terenu dokazuje da bolest nije ostavila traga na njegovoj igri. Razornim je servisima eliminirao Novaka Đokovića i borit će se za povratak među 10 najboljih igrača svijeta.

Najupečatljiviji je trijumf Marcosa Baghdatisa koji je svladao prvog igrača svijeta Rafaela Nadala. Cipranin je u odličnoj formi, ali u dosadašnjih šest dvoboja s Rafom nije imao nikakvog uspjeha i ovom pobjedom je probio led. Pred njim je dvoboj s Federerom od kojega je također izgubio prvih šest mečeva, no njega je 'probio' u Indian Wellsu ove godine i ima priliku za jedan od najvećih uspjeha karijere.

Četvrtfinale:

Mardy Fish (SAD) - Andy Murray (VBR/4) 6-7 (7), 6-1, 7-6 (5)
Andy Roddick (SAD/9) - Novak Đoković (SRB/2) 6-4, 7-5
Roger Federer (Švi/3) - Nikolaj Davidenko (RUS/6) 6-4, 7-5
Marcos Baghdatis (Cip) - Rafael Nadal (Špa/1) 6-4, 4-6, 6-4