puno bolji od vršnjaka

Od divljeg klinca do pouzdanog šampiona: Ovakav Verstappen uskoro će postati nepobjediv

02.08.2019 u 10:42

Bionic
Reading

Iako Lewis Hamilton uvjerljivo vodi u ukupnom poretku ove sezone u Formuli 1, svi se slažu kako je najviše na stazi u 2019. godini pokazao Max Verstappen koji brže sazrijeva od ostatka svoje generacije i uskoro bi mogao postati nedodirljivi vladar svog sporta…

Ima 21 godinu, a približava se svojem stotom nastupu u Formuli 1. To može samo Max Verstappen, daroviti Nizozemac koji je već sa 17 ušao među elitu i vrlo brzo pokazao da se može nositi s najboljima.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sin Josa Verstappena, timskog kolege Michaela Schumachera iz doba Benettona od prvog dana u Formuli 1 odisao je samouvjerenošću koja se povremeno pretvara u bahatost i drskost.

Dugo je bio na glasu kao opasnost na stazi, čovjek koji se zaletava u druge i izaziva sudare mijenjanjem pravca kretanja na kočenju, a kriza je kulminirala na početku prošle sezone, kada je napravio čitav niz vozačkih pogrešaka i sudario se s mnogima te upropastio svoju utrku u Monaku zabijanjem u ogradu na slobodom treningu, zbog čega je morao startati zadnji, a bio je favorit za trijumf.

'Udarit ću glavom onog tko mi postavi još jedno pitanje na tu temu,' bezobrazno je tada odbrusio novinarima koji su se raspitivali o njegovoj krizi, a nije mu trebalo ni naguravanje s Estebanom Oconom nakon sudara u Brazilu godinu ranije.

Kad su već počele priče o Verstappenu kao nepouzdanom divljaku od kojeg na kraju neće biti ništa, Max se potpuno uozbiljio i postao oslonac Red Bullu kakvog momčad nije imala ni u Vettelu u šampionskim danima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Nizozemac je u seriji od 20 utrka u nizu koje je završio među petoricom najboljih, ima već 26 pobjedničkih postolja u karijeri i u inferiornom bolidu izluđuje Ferrarije i Mercedese.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Verstappen je na spektakularan način trijumfirao u Austriji, no još impresivnija je bila pobjeda prošle nedjelje u Hockenheimu, u kišnoj utrci u kojoj je napravio manje pogrešaka čak i od najiskusnijih vozača i s lakoćom ušao prvi u cilj.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Možda neće biti prvak već ove sezone, ali Max dokazuje da je sazrio brže od vršnjaka i da bi mogao brzo zasjesti na tron Formule 1, možda već sljedeće sezone ako Red Bull obavi bolji posao s dizajnom bolida, a ako ne tada, onda 2021. godine kada mu predviđaju prelazak u Mercedes.

Ove nedjelje na Hungaroringu (Arenasport 2, 15:10) Verstappen će s obzirom na sve ponovo biti u uskom krugu favorita za trijumf koji bi mu bio osmi u karijeri. Arogancija u Formuli 1 nije mana i krasila je većinu šampiona iz povijesti pa 21-godišnjak ima sve potrebno za uspjeh, brzinu, vještinu i stav. Njegova era vladavine čini se da je sve bliže…