KAZNE ZA ALFA ROMEO

Hamilton nije osvojio bodove u Hockenheimu, ali su mu nakon utrke ipak 'poklonjeni'

29.07.2019 u 08:55

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi naknadno su kažnjeni nakon Velike nagrade Njemačke, što je promoviralo Lewisa Hamiltona na deveto mjesto i povećalo njegovu prednost u ukupnom poretku…

Podsjetimo, britanski 34-godišnji prvak odvezao je jednu od svojih najslabijih utrka u posljednjih šest godina. Dvaput je izletio sa staze i pritom slomio prednje krilce te u cilj ušao tek na 11. mjestu, od 13 vozača koji su klasificirani.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, čak i kad mu ne ide, Hamilton ima sreće. Naime, nakon utrke vozači Alfa Romea Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi koji su osvojili sedmo i osmo mjesto naknadno su kažnjeni s 30 sekundi penalizacije zbog kvačila koje nije bilo korišteno prema pravilima pri startu po kiši.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

To znači da je Hamilton promoviran na deveto mjesto i prednost u ukupnom poretku povećana mu je na 41 bod ispred Valtterija Bottasa koji se neoprezno u završnici zabio u ogradu.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Zanimljivo, ovakav rasplet znači i da je Robert Kubica za volanom Williamsa osvojio deseto mjesto i prvi bod u prvenstvu, dok je nesretni kolega George Russell po novom poretku 11. i ostaje na nula bodova ove sezone.

Alfa Romeo žalit će se na ovu odluku, no prošlost nas uči da su te žalbe najčešće loše prolazile kod FIA-e…