uskoro među elitom

Schumacher u tatinom Ferrariju probudio nostalgiju: Sve je jasnije kad ćemo ga gledati u Formuli 1…

30.07.2019 u 12:30

Bionic
Reading

Mick Schumacher u Hockenheimu je dobio priliku na stazu izaći za volanom Ferrarija F2004 s kojim je njegov otac osvojio svoju posljednju titulu, a sve govori da će svoje mjesto u Formuli 1 pronaći 2021. godine…

Nakon osvajanja titule europskog prvaka Formule 3, Mick Schumacher stigao je ove sezone u Formulu 2, u kojoj zasad ne bilježi rezultate u skladu sa svojom reputacijom, ali imao je nekoliko impresivnih bljeskova, poput nedavnog proboja sa samog dna poretka do četvrtog mjesta na Red Bull Ringu u Spielbergu.

  • +5
Mick Schumacher u Ferrariju F2004 Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Mladi 20-godišnji Nijemac ovog vikenda nije se odmarao kao ostatak kolega juniora, već je dobio priliku u Hockenheimu izaći na stazu u Ferrariju F2004, bolidu s kojim je njegov otac osvojio svoju posljednju, sedmu titulu prvaka svijeta.

Izlazio je na stazu i u subotu po suhom i u nedjelju po kiši, a iako u takvoj demonstrativnoj vožnji nije imao priliku na pravi način iskušati legendarni bolid, svejedno je bio oduševljen tim iskustvom.

'Fantastično je dobiti priliku sjediti za volanom ovog bolida. Dok sam čekao izlazak iz boksa, minute su se činile kao sati. No, kad sam izašao na stazu, minute su se činile kao sekunde,' priznao je Mick Schumacher kojem se svidio snažni V10 motor koji je imao na raspolaganju:

'Mogao sam vidjeti navijače kako kliču, ali nisam ih mogao čuti od urlanja bolida. Nije bilo niti jednog trenutka da nisam imao osmijeh na licu. Da sam ja odlučivao, nikad se ne bih vratio u boks.'

Naravno, glavno je sada pitanje kada će Mini Schumi, kako ga nazivaju Nijemci dobiti priliku u aktualnom bolidu Formule 1 pokazati što zna protiv najboljih vozača svijeta. Postojali su izgledi da to bude sljedeće sezone, no njegov napredak u Formuli 2 nije dovoljno brz.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Međutim, pokazuje znakove poboljšanja i za vjerovati je da će u 2020. godini biti na samom vrhu među najuglednijim juniorima današnjice i napraviti dovoljno za ulazak u elitu. S obzirom da je pod ugovorom Ferrarija, Schumacher će 2021. godine najvjerojatnije započeti F1 karijeru za volanom Alfa Romea, a ako se dokaže možda poput oca s momčadi iz Maranella krene u osvajanje svjetskih titula. To bi svakako bila uzbudljiva sportska priča, no još je daleko od realizacije…