rupa bez dna

Očajnički potez Manchester Uniteda; nude milijune eura svom najskupljem nogometašu samo da ode iz kluba

03.05.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Alexis Sanchez (30) na Old Trafford je stigao u siječnju 2018. godine u razmjeni Uniteda i Arsenala. Put Londona je otišao Henrikh Mkhitaryan, a čileanski je napadač u Manchesteru postao najplaćeniji nogometaš Premiershipa. Tjedno zarađuje nevjerojatnih 450.000 eura...

Alexis Sanchez definitivno je najveći promašaj u povijesti Manchester Uniteda. Od Čileanca se očekivalo da bude vođa ove momčadi, Jose Mourinho vidio ga je kao glavnog igrača 'crvenih vragova', onog koji će činiti prevagu na terenu.

Zato je Sanchez samo za 'dobrodošlicu' na Old Trafford dobio 1,3 milijuna eura, a uz to je potpisao ugovor kakav do sada nije imao niti jedan nogometaš na Otoku. Tjedna mu je plaća 450.000 eura, a uz to dobije 87.000 eura po nastupu u početnoj postavi, a neki od bonusa su i 1.15 milijuna eura ako United osvoji Ligu prvaka i 575.000 eura ako osvoji prvenstvo.

No, ubrzo su u Unitedu shvatili da su kupili 'mačka u vreči', Alexis Sanchez je - umjesto da se prometne u veliko pojačanje i 'prvu violinu' momčadi - postao rupa bez dna. Ma još i gore, postao je pretežak uteg za cijeli klub koji iz minute u minutu na njemu gubi stotine tisuća eura.

Sada su se klupski čelnici u dogovoru s trenerom Ole Gunnarom Solskjaerom odlučili na radikalni potez. Ove zime pokušali su ga se riješiti, ali zainteresiranih jednostavno nije bilo, a Sanchezu nije bilo niti na kraj pameti da sam ode i odrekne se milijunske zarade.

  • +5
Premier liga, Manchester United - Crystal Palace Izvor: Pixsell / Autor: Dave Thompson/Press Association/PIXSELL

No, United sad za Sancheza ima novu ponudu - daju mu odmah pola novca kojeg bi zaradio da se odluči ostati u klubu. A to je još sljedeće dvije sezone. Na stol su mu 'bacili' čak 11 milijuna eura i poručili - 'uzmi ili ostavi'! Sanchez sada ima dovoljno vremena za razmišljanje, a u klubu se nadaju kako će ipak prihvatiti sve te puste milijune eura.

Bio bi to doslovno spas za United, klupski proračun bi 'prodisao', a novcem koji sada odlazi na plaću beskorisnom igraču mogli bi platiti barem dva zvučna pojačanja! Koji bi zasigurno bili isplativiji od čileanskog napadača koji je ove sezone odigrao samo 26 utakmica u svim natjecanjima i zabio je samo dva gola uz četiri asistencije. Ukupan učinak na Old Traffordu mu je još grozniji. Za godinu i po je odigrao samo 44 utakmice i zabio pet golova... Sve to za 'samo' 450.000 eura tjedno!