toliko o poštenju

Mourinho ga je učinio najskupljim igračem na Otoku, a ovaj mu je zabio nož u leđa

21.12.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Čileanski napadač Alexis Sanchez (30) u momčad Manchester Uniteda stigao je u siječnju 2018. godine. Jose Mourinho u Arsenal je poslao Henrikha Mkhitaryjana i doveo Sancheza koji je dobio najveći ugovor u povijesti engleskog nogometa - tjedna plaća mu je 500.000 funti! Čileanac mu je sve ukazano povjerenje vratio na najniži mogući način...

Svakog dana pomalo na vidjelo izlaze gadosti iz svlačionice Manchester Uniteda nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz. Jedna od većih je informacija kako su se igrači među sobom kladili na datum kad će portugalski trener dobiti otkaz.

Najglasniji i najaktivniji u tome bio je Čileanac Alexis Sanchez (30) koji je, kako navode engleski mediji, vijest o otkazu javio ostalim igračima u zajedničkoj WhatsApp grupi.

'Rekao sam vam, samo treba imati strpljenja! Rojo, duguješ mi 20.000 funti', stajalo je u poruci koju je poslao Sanchez te su odmah krenule priče o tome koliko su se dugo i za koliki novac zvijezde Uniteda kladile na datum otkaza Joseu Mourinhu. Očigledno je da se svlačionica okrenula protiv trenera, no problem je u tome što Sanchez za to nije imao razloga.

Mourinho ga je u siječnju 2018. godine doveo iz Arsenala u zamjenu za Mkhitaryana te je čileanskom napadaču dao najveću plaću u povijesti engleske lige. Sanchez u Unitedu zarađuje nevjerojatnih 500.000 funti na tjedan. Za usporedbu, Paul Pogba je na 'samo' 290.000 funti tjedno, Lukaku ima 250.000 funti, De Gea jedva 200.000 funti... Ne treba napominjati kako Sanchez ničim nije opravdao milijunski ugovor - ukupno je zabio šest golova u svim natjecanjima do sada, a odigrao je samo 35 utakmica.

  • +16
Jose Mourinho - nogometni trener Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

I takav se promašaj od pojačanja 'izdigao' u svlačionici i bio jedan od vođa 'pobune' protiv Josea Mourinha. Ako nije bio najglasniji, sigurno je bio najaktivniji u okladama. Novca, kojeg mu je osigurao isti taj Jose Mourinho protiv kog se pobunio, ionako ima dovoljno... Pitanje je samo kako se Alexis Sanchez osjeća kad se ujutro pogleda u ogledalo?