bio bi veliko pojačanje

Niko Kovač napadača hrvatske reprezentacije vidi kao spasitelja Bayerna; njegov dolazak u München je 'gotova stvar'

03.05.2019 u 09:32

Bionic
Reading

U trenucima kad se Niko Kovač sa svojim Bayernom bori za naslov prvaka, a čeka ga i finale Kupa, u Münchenu se ubrzano slaže momčad za sljedeće sezone. Istina, još nitko nije siguran hoće li Niko Kovač uopće ostati na klupi Bayerna, ali on je već odabrao koje pojačanje pod svaku cijenu želi u svojoj momčadi

Interes Bayerna za Antu Rebića (25) nije nikakva novost, dapače, Niko Kovač je napadača hrvatske reprezentacije i doveo u frankfurtski Eintracht, oživio mu karijeru i sada ga ponovno želi u svojoj momčadi.

Prošlog ljeta taj transfer nije bio moguć jer su se Bayern i Eintracht navodno dogovorili kako je dovoljno da im Bavarci 'uzmu' trenera koji ih je odveo do osvajanja Kupa, dok bi otimanje igrača u tom trenutku bilo previše bahato. Složili su se s tim i u Münchenu iako su pokušavali na sve načine 'kapariti' Antu Rebića za ovoljetni prijelazni rok.

Neki su se čelnici Bayerna protivili njegovu dolasku, no sada se čini kako je otpor prema kupovini Ante Rebića sve manji. Dapače, neki hrvatskog reprezentativca ga čak vide i kao spasitelja Bavaraca! Naime, ovog ljeta München napuštaju legende Franck Ribery i Arjen Robben, James Rodriguez je već odavno na izlaznim vratima, a sada se čini i kako će Thomas Müller krenuti put neke nove destinacije. Za Müllera se interesiraju mnogi veliki klubovi, navodno ima ponude Intera i Milana, ali i Arsenala i Liverpoola...

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihovim odlascima otvara se velika praznina u napadačkim linijama Bayerna i to je najveća prilika za Antu Rebića. Dokazivati se ne mora više nikome, kvalitetu je pokazao i dokazao, a iskustva u Bundesligi ima dovoljno i neće mu trebati nikakvo vrijeme za prilagodbu. Sve su to 'aduti' na strani hrvatskog napadača koji bi, a to potvrđuju i brojni njemački sportski mediji, već ovog ljeta trebao 'sletjeti' u München. Njegov je transfer - navodno - gotova stvar. A tamo će ga, nadamo se, dočekati Niko Kovač, trener koji ga je preporodio u Eintrachtu, a sigurno će mu znati pronaći mjesto u postavi 'novog Bayerna'.

Ante Rebić ove je sezone u Bundesligi zabio devet golova, uz četiri asistencije, u 25 utakmica, a u Europskoj ligi je do sada odigrao osam utakmice uz jedan zabijeni gol.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL