'OTOK' NE PRAŠTA

Obračun s Hrvatima; Bilić i Jurčević pred teškom kaznom!

14.02.2017 u 11:30

Bionic
Reading

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv trenera West Hama Slavena Bilića i njegovog pomoćnika Nikole Jurčevića

U dvoboju 25. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham i WBA su u Londonu odigrali 2:2, a gosti su izborili bod u trećoj minuti sudačke nadoknade golom Jonnyja Evansa. Za Bilića i njegove igrače ovo je bila sumnjiva situacija i tražili su prekršaj nad golmanom Darrenom Randolphom.

Sve to toliko je razbjesnilo Bilića da je nakon utakmice 'divljao' uz teren, dohvatio je mikrofon, bacio ga i sucu žestoko opsovao. I pred novinarima je kritizirao suđenje, a to se na 'Otoku' ne smije.

Očekivano, FA je pokrenuo disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskog stručnjaka, ali isto tako i protiv Bilićevog asistneta Nikole Jurčevića koji je u 19. minuti utakmice poslan na tribine (kod protesta napustio prostor označen za trenere).

Obojica imaju pravo na žalbu i svoje očitovanje do četvrtka (16. veljače), a prijeti im osim novčane kazne i suspenzija odnosno zabrana vođenja utakmica.

West Hamov sljedeći susret je u gostima kod Watforda (25. veljače), a zatim je na rasporedu domaći londonski derbi sa Chelseajem (6. ožujka).