milanova zvijezda

Objavljen podatak vezan za Antu Rebića i Cristiana Ronalda koji je mnoge zaprepastio; ovime je Hrvat svim kritičarima poslao jasnu poruku

23.04.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Otkad je hrvatski nogometaš Ante Rebić stigao u AC Milan konstantno je pod posebnim povećalom. Ali svojim igrama ove sezone i najvećim kritičarima je pokazao kakva je klasa

U dvije sezone, koliko je član AC Milana, 27-godišnji Ante Rebić zabio je nekoliko važnih golova, a zahvaljujući njemu klub je ove sezone na sjajnom drugom mjestu.

U posljednje tri utakmice Rebić, napadač iz Imotske krajine, zabio je dva gola (Parma i Genoa).

U prošlom kolu AC Milan poražen je kod kuće 1:2 od Sassuola, ali usprkos tome na društvenim mrežama Milan Dana objavila je jako zanimljiv podatak.

Prema podacima koje su izvukli statističari ispada kako je Rebić zabio 17 golova u drugom dijelu, u posljednje dvije sezone Serie A, uz dodatak kako se ne računaju golovi iz jedanaesteraca. Dakle, riječ je samo o golovima iz igre.

I ono što je posebno zanimljivo jest kako je u istom razdoblju Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa zabio 18 golova (također se ne računaju golovi iz jedanaesteraca, op.a.). Jasno je kako Ronaldo u 36. godini više nije na razini na kojoj je bio kada je igrao za Real Madrid, ali isto tako je poznato da ga Juve plaća više od 30 milijuna eura godišnje.

Taj podatak je mnoge zaprepastio jer zapravo razotkriva kakva je Rebić igračina, pogotovo kad se love važni bodovi u završnici sezone.

Naravno, u preostalih sedam kola Rebić ima priliku preskočiti Ronalda što bi samo bila potvrda kako je AC Milan dobio posebnog igrača koji kada je u formi (ili ga ne muče ozljede) zabija kao na traci.

Ugovor za AC Milan Rebića veže do 2025. godine, a obzirom da je trenutačno njegova vrijednost prema Transfermarktu 32 milijuna eura jasno je kako bi ga čelnici kluba pustili samo ako sleti nemoralna ponuda. Jer tandem Rebić – Ibrahimović zaista moćno djeluje i da nije bilo ozljeda i problema jasno je kako bi se ove sezone borili s Interom za titulu prvaka.

  • +3
Parma - AC Milan, Serie A, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia