VEČERAS OD 20 SATI

Novi trener, novi Dinamo: U početnih 11 tri promjene u odnosu na okršaje s AEK-om

24.08.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama prva je utakmica play-offa Europske lige, a večeras od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv), s druge strane bit će praška Sparta

Iza Dinama nekoliko je burnih dana. Sve je započelo još u subotu kada su dinamovci u sudačkoj nadoknadi primili dva gola od AEK-a, te ispali iz play-offa Lige prvaka. Potom se u ponedjeljak dogodila smjena trenera Igora Bišćana, ali i ekspresno postavljanje Sergeja Jakirovića na trenersku klupu.

Uz sve to, kupovali su se i prodavali igrači, pa je Jakirović neke uspio tek upoznati. Poput Dominika Livakovića, koji je u srijedu propustio trening, jer već danas leti za Istanbul.

Sve to, dojma smo, iznenadilo je i novog trenera, koji je svega par sati ranije, najavljivao hrvatskog reprezentativca na golu svoje momčadi.

'Livaković? Livaković brani sutra (op.a. u četvrtak), prema informacijama na današnji dan.'

Također, u nedjelju je Josip Šutalo otišao u Amsterdam na potpis ugovora s Ajaxom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, iako je ostao bez izuzetno bitnog dvojca, Jakiroviću je stigao veliki potencijal hrvatskog nogometa, Luka Stojković. Sada već bivši igrač Lokomotive dugo je bio Dinamova 'meta, baš kao i Hajdukova želja, ali na kraju se Stojković ipak priključio klubu čiji je navijač.

Prema tome, posve je jasno da će u ovu utakmicu, koja također ima veliku važnost jer ipak nije isto igrati u Europskoj odnosno Konferencijskoj ligi, Jakirović ući s promjenama u sastavu.

Stojković će, bez obzira na svoj talent, priliku ipak čekati na klupi. Umjesto Livakovića na gol će Ivan Nevistić, dok će Josipa Šutala na stoperskoj poziciji zamijeniti Dino Perić.

Također, u sastav se vraća i Martin Baturina, kojeg Bišćan u utakmicama protiv AEK-a nije mogao koristiti u punoj minutaži, zbog viroze.

Vjerojatni sastav: Nevistić, Moharrami, Ristovski, Perić, Mihajličenko, Ljubičić, Baturina, Mišić, Špikić, Ivanušec, Petković.

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL