zbog ucjene

Novi problem za zvijezdu Real Madrida; Modrićevog suigrača čeka suđenje, a cijeli slučaj nazivaju apsurdnim

08.01.2021 u 08:38

Bionic
Reading

Napadaču Karimu Benzemi sudit će se nakon što ga je tužiteljstvo optužilo za sudjelovanje u ucjeni bivšeg suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene

Radi se o slučaju iz 2015. godine, a Benzema se sumnjiči da je bio dio skupine koja je od Valbuene tražila 150.000 eura kako ne bi u javnost pustila snimke njegovog seksualnog odnosa s nepoznatom osobom.

>> Drama u Madridu; otkriveno je zašto Zinedine Zidane u subotu na gostovanju u Pamploni neće voditi momčad Reala

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače i prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke seksualnog odnosa da je puste u javnost.

Benzema je 4. studenog 2015. priveden, ali je ubrzo pušten.

Datim suđenja još nije određen, a Benzema je negirao optužbe. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe, a prijetim im do pet godina zatvora za čin iznude.

'Nažalost, nismo iznenađeni ovom odlukom, koja je apsurdna kao što se i očekivalo', rekao je Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier za Reuters.

Od skandala, ni Benzema ni Valbuena više nisu igrali za francusku reprezentaciju, premda je Benzema nekoliko puta izjavio kako bi se želio vratiti u redove Les Bluesa.

U 81 nastupu za Francusku zabio je 27 golova, dok je u dresu Real Madrida u 533 utakmice zabio 261 gol, osvojio četiri Lige prvaka, te tri španjolska prvenstva.

Valbuena je za francusku reprezentaciju upisao 52 nastupa i zabio osam golova, trenutačno je član Olympiakosa.