DO VIĐENJA MOURINHU

Novi hrabar potez najtraženijeg nogometnog Hrvata

05.01.2015 u 16:09

Bionic
Reading

Andrej Kramarić i u godinama do sada je pokazivao da voli izazove i da ih se ne boji. Prošao je trnovit put koji su mnogi prolazili daleko bezbolnije, i sada je spreman na novu hrabru odluku u kojemu mu možemo samo - zaželjeti sreću

Kramarić je uz Domagoja Abramovića najbolji strijelac u povijesti Dinamove škole, a u njoj je 'maturirao' u vrijeme kada je Dinamo bio najbolja odskočna daska istočne Europe. Trebalo je potpisati nekoliko 'nevažnih' ugovora po pitanju zastupanja igračevih prava i cesta gotovo da je postajala jednosmjerna. Prvi sastav, reprezentacija, transfer. Neće proći dugo, ako ste u Dinamu u to vrijeme bili mlad i dobar, bit ćete milijunaš.

Ipak, Andrej je siromašniji za tih nekoliko potpisa odabra drugačiji put. S prohodnog autoputa skliznuo je na obilaznicu i prošao put preko Lokomotive i Rijeke. U Dinamu neke šanse nije iskoristio, neke nije ni dobio i pitomac purgerske škole često je bio na rubu vjetrometine.  Ipak, protekla polusezona lansirala ga je u zvijezde i sada se vratio na autoput. Koji, čini se, vodi ka Engleskoj.

Da je želio 'vrapca u ruci' Kramarić, u suradnji s ocem, je mogao prihvatiti ponudu slavnog Chelseaja i postaviti pred sebe izazov karijere - nametnuti se u zvjezdanom sastavu Josea Mourinha. Dobro je poznato koliko je gust filter za igrače koje Chelsea šalje na 'kaljenje'. Hrvatska ima tri igrača Chelseaja koji nemaju niti jedan službeni nastup za klub. I nemaju baš nikakve garancije da će se to ikada dogoditi. Kramariću je, logično je, dosta obilaznica.


Prema izjavama oca, koju prenosi goal.com.hr, Andrej bi na Sveta tri kralja mogao pristupiti liječničkom pregledu u Leicester Cityju i tako doći pred svoj novi Rubikon. Leicester je, naime, sredina gdje Andrej odmah može biti u prvom planu, ali posljednji su sastav Premiershipa i neće biti veliko čudio ako iduću sezonu provedu u Championshipu. A Kramarića planiraju vezati na pet godina... U Premiership se nije nimalo lako vratiti, i ako 'lisice' u dečku iz Šubićeve prepoznaju veliku klupsku vrijednost mogao bi 'zaglaviti' u drugoj ligi. Sličan peh dogodio se tada skupom Hajdukovcu Vukušiću koji je potonuo zajedno sa svojom Pescarom i kojemu sada nije lako pronaći put prema vrhu.

Ipak, Andrej će i u slučaju 'crnog scenarija' biti na oku mnogima od svjetskih velikana i ako uspije zadržati barem veći dio ovoga što je prezentirao tijekom ljeta i jeseni, njegova kvaliteta će biti prepoznata. Ako uspije zadržati tempo kojim je oduševio 'bogate udavače' nema obilaznice s koje se neće znati vratiti. Uvijek je vjerovao u sebe i smatrao da ima mjesta u Dinamu, a danas je daleko bolji igrač nego tada... Na tom putu uvijek treba i malo sreće, ali sve se svodi na mukotrpan rad. Jer Kramarić ima i više nego dovoljno talenta.