NAJBOLJI TURNIR

Nove fantastične vijesti za tenisače i tenisačice, bankovni računi bit će još puniji

12.01.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Turnir u Indian Wellsu u ožujku ponudit će ukupno 19 milijuna dolara u nagradnom fondu, najviše od svih kombiniranih WTA i ATP turnira iz serije Masters 1000, objavili su organizatori u četvrtak

Taj je iznos veći za više od 1,4 milijuna dolara u odnosu na prethodnu godinu, a većina dodatnog novca namijenjena je za tenisače u pojedinačnoj konkurenciji koji prolaze kroz kvalifikacije.

"Svake godine procjenjujemo svaki aspekt našeg događaja – od novčane nagrade preko rasporeda do pogodnosti i objekata – kako bismo osigurali vrhunsko iskustvo za igrače i obožavatelje", rekao je Steve Christian, izvršni direktor turnira.

"Ove godine ponosni smo što izdvajamo rekordne novčane nagrade i jako smo fokusirani na kompenzaciju svih igrača koji se natječu u Indian Wellsu", dodao je

Turnir također mijenja svoj raspored te će imati prvi dan četvrtfinala 14. ožujka, kada će se odigrati svih osam mečeva četvrtfinala.

Prošlog mjeseca igrači su Indian Wells proglasili ATP Masters i WTA 1000 turnirom godine po deveti put zaredom, a više od 450.000 obožavatelja prisustvovalo je izdanju 2023. godine.

Španjolac Carlos Alcaraz i Kazahstanka Elena Rybakina branitelji su naslova na turniru koji se održava od 6. do 17. ožujka ove godine.