Australian Open:

Novak Đoković lako stigao do finala i sad želi ući u povijest; savršen dan pokvarili su mu otac i skandal!

27.01.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković (ATP-5.) igrat će u nedjelju u finalu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP-4.) u nedjelju kada će pokušati osvojiti svoj 22. Grand Slam naslov kojim bi izjednačio rekord Rafaela Nadala i deseti naslov u Melbourneu

Đoković je u petak u polufinalu protiv Amerikanca Tommyja Paula (ATP-35.) dominirao, svladavši ga nakon dva sata i 20 minuta igre sa 7-5, 6-1, 6-2.

No, savršen dan pokvario mu je otac Srđan koji se našao u središtu skandala nakon što je objavljen video u kojem je u društvu navijača koji su imali ruske zastave te zastave s Putinovim likom, a potom je u kameru jasno i glasno poručio 'Živjeli Rusi!'

>> Nakon gnjusnog ispada Đokoviću prijeti deportacija, a zbog svega se oglasio i australski premijer

Finale je na rasporedu u nedjelju u 9.30 sati. Do sada su Đoković i Tsitsipas igrali jedan protiv drugoga 12 puta, a deset puta bolji je bio srpski tenisač i to čak u zadnjih devet međusobnih okršaja.

Tsitsipas je jutros pobijedio 20. igrača svijeta Rusa Karena Hačanova sa 7-6, 6-4, 6-7, 6-3. Ovo mu je drugi put da igra u finalu nekog grand slam turnira, nakon što je 2021. godine u finalu Roland Garrosa izgubio od Đokovića.