REAGIRAO I ORGANIZATOR

Skandal i sramota! Novaka Đokovića su gurnuli u drugi plan: Doživotno ga izbaciti...

26.01.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Novak Đoković rastura na Australian Openu, ali je njegov pobjednički put pao u drugi plan zbog oca Srđana i pojedinih fanova u Melbourneu koji su svojim ponašanjem izazvali skandal

Srpski tenisač izgleda na terenu impresivno, nepobjedivo! U polufinalu je i juri prema desetom naslovu na prvom Grand Slamu sezone. No atmosferu u njegovom stožeru pokvarili su navijači na njegovom meču protiv Rusa Andreja Rubljova te su tako Novakovu sjajnu igru gurnuli u drugi plan.

Oni su uzvikivali 'Srbija – Rusija' ogrnuti zastavama dviju država, te poruke podrške ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Osiguranje ih je zamolilo da napuste Rod Laver Arenu jer su ruski simboli zabranjeni. Oni su pak uzvratili uvredama, nakon čega je neke privela policija.

U Melbourneu je i Novakov otac Srđan Đoković koji se slikao s jednim od spomenutih fanova koji je držao rusku zastavu s Putinovim likom te je imao majicu sa slovom 'Z' što je simbol ruske invazije na Ukrajinu, a to možete vidjeti OVDJE.

Brzo su se priopćenjem oglasili i organizatori Australian Opena:

'Manja skupina ljudi je nakon meča u srijedu navečer isticala neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni s tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko surađivati sa sigurnosnim službama oko provođenja ove odluke.'

Na ovakve scene iz Melbournea reagirao je Alexandr Dolgopolov, ukrajinski tenisač koji brani svoju domovinu od ruske invazije. On se za jednog navijača sa spornim obilježjima zapitao:

'Ovog će lika doživotno izbaciti, barem sa svih turnira u Australiji, zar ne?'