KUP KONFEDERACIJA

Nova pobjeda i rekord španjolskog stroja

20.06.2009 u 22:20

Bionic
Reading

Na Kupu konfederacija u trećem kolu skupine A Španjolska je svladala JAR 2:0, a Irak i Novi Zeland su odigrali 0:0. U polufinale su prošli europski prvak i domaćin turnira

Španjolska je svladala domaćina Kupa konfederacija Južnoafričku Republiku i stigla do treće pobjede u skupini. Osim što su kao najbolji iz skupine A ušli u polufinale, europskim prvacima je ovaj trijumf bio 15. u nizu, čime su na ljestvici rekorda prestigli Brazil, Australiju i Francusku, koji su imali 14 pobjeda zaredom.

No, ni tu nije kraj rekordima 'furije'. To im je bila 35. utakmica u nizu bez poraza, čime su izjednačili rekord Brazila (1993 – 1996).

Španjolska je i u ovoj utakmici dominirala, a kod 0:0 David Villa je u 51. minuti promašio i 11-erac. No to se nije osvetilo europskom predstavniku, jer se napadač Valencije minutu kasnije iskupio pogotkom, a pobjedu je u 72. minuti potvrdio Llorente.

JAR je unatoč porazu izborio polufinale, jer u drugoj utakmici Irak nije uspio svladati Novi Zeland. Azijski prvak i predstavnik Oceanije su odigrali 0:0.

Redoslijed: Španjolska 9, JAR 4, Irak 2, Novi Zeland 1.

U nedjelju se igraju utakmice trećeg kola skupine B, a parovi su Brazil – Italija te Egipat i SAD.