REKORDNA BERBA ODLIČJA

Nova medalja za hrvatski taekwondo; Iva Radoš na postolju

13.05.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Hrvatska taekwondo reprezentativka i članica zagrebačkog Metalca Iva Radoš osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kg posljednjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu u ruskom Kazanju

Nakon što je pobjedama nad Grkinjom Evgenijom Sarri (8-1) i Britankom Jade Slavin (5-3) stigla do polufinala, u kojem je bolja od europske prvakinje iz 2016. bila Turkinja Nafia Kus (1-9).

Za Hrvatsku je ovo osma medalja na Europskom prvenstvu u Kazanju, što je rekordan domet naših boraca na kontinentalnim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji. U Rusiji su hrvatske reprezentativke i reprezentativci osvojili tri zlatna i pet brončanih odličja.

Hrvatska taekwondistica Iva Radoš Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Osim Ive Radoš, posljednjeg dana natjecanja na borilište je izašlo još četvero hrvatskih boraca i svi su zaustavljeni na korak do odličja. Doris Pole iz zagrebačke Dubrave je u istoj kategoriji kao i 'brončana' Iva Radoš pobijedila Nizozemku Oogink (24-12) pa u četvrtfinalu izgubila od Turkinje Kus (10-13) koja je u polufinalu svladala i Radoš.

Do četvrtfinala je stigla i Zaprešićanka Melani Adamić-Golić pobjedom u 1. kolu nad Talijankom Giacomini (14-7). U borbi za polufinale našu je reprezentativku svladala Britanka Bianca Walkden (4-17).

Hrvoje Šep iz zagrebačkog Jastreba, u kategoriji do 87 kg, tijesno je prošao Ukrajinca Vladislava Bondara u 1. kolu, a potom je poražen od Rusa Vladislava Larina (5-16). U kategoriji iznad 87 kg Vedran Golec iz zagrebačkog Osvita svladao je Turčina Ensar Uguz (17-12), a u četvrtfinalu izgubio od Rusa Olega Kuznjecova (9-17).