TO SE NE ODBIJA

Nogometu prijeti strašna financijska kriza, ali njemački prvak Bayern radi na najskupljem transferu u povijesti kluba

30.03.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Zbog koronavirusa nogomet će prerpjeti gubitke koji će se mjeriti u milijardama eura, no u Bayernu svejedno gledaju prema naprijed i u financijski nestabilnim vremenima rade na najvećem transferu u povijesti kluba

Bayern je obnovio svoj interes za Leroyja Sanea (24) koji je od 2016. u Manchester Cityju. Njemački ofenzivac bio je blizu bavarskog kluba na početku ove sezone, ali se ozlijedio protiv Liverpoola u dvoboju Community Shielda te više nije odigrao niti jednu utakmicu.

Ipak, prema pisanju The Suna bavarski velikan je obnovio svoj interes (iako čelnici bundesligaša tvrde da ne ulaze u skupe akvizicije), jer vjeruje da će Sane nakon ozljede biti opet onaj stari te je krenuo u realizaciju transfera koji bi mogao biti najskuplji u povijesti Bayerna.

Naime, Manchester City se ne namjerava tako lako odreći svojeg krilnog napadača kojeg ugovor sa 'građanima ' veže još samo do ljeta 2021. Pokušat će produljiti suradnju ili ga skupo prodati.

U Bayernu znaju da je njihov lijevi bočni David Alaba (27) tiha patnja trenera Cityja Pepa Guardiole te su pripremili izdašnu ponudu. Dali bi svoju zvijezdu i još 55 milijuna eura za Sanea. Da vam bude jasnije, Alaba je procijenjen na 65 milijuna eura i plus spomenuta gotovina što znači da bi njemačkog prvaka taj transfer koštao 110 milijuna eura.

  • +5
Leroy Sane, nogometaš Manchester Cityja Izvor: EPA / Autor: NIGEL RODDIS

To je čak 30 milijuna eura više od najvećeg transfera Bayerna ikad, a to je kupnja braniča Lucasa Hernandeza za 80 milijuna eura.

City će ovu ponudu teško odbiti pogotovo što ga je Uefa izbacila na dvije godine iz Lige prvaka (na što je uložena žalba kluba Sportskom sudu pravde) što  će drastično umanjti prihode premijerligaša.