slalom, schladming

Noel Clement bio na korak do senzacije, Filip Zubčić stigao do 21. mjesta

28.01.2020 u 21:50

Bionic
Reading

U austrijskom Schladmingu vožen je osmi slalom sezone, a pobjedu je ostvario Norvežanin Henrik Kristoffersen. Od petorice Hrvata koji su bili na startu prve vožnje, tek je Filip Zubčić izborio drugu, a nakon koje je zauzeo 21. mjesto

Norvežanin Henrik Kristoffersen (1:42.37) stigao je do pobjede na noćnom slalomu u Schladmingu, kojeg je pratilo 40 tisuća gledatelja.

Norvežanin je nakon prve vožnje bio na drugom mjestu, iza vodećeg Marca Schwarza. Međutim, Austrijanac je pod pritiskom domaćeg terena i brojnih navijača, napravio veliku grešku na startu druge vožnje, čime si je zatvorio vrata uspjeha.

Inače, priča dana je Francuz Noel Clement, koji je u drugu vožnju ušao s 30. mjesta, odnosno kao prvi se spustio ni drugi 'lauf'.

Ostvario je uvjerljivo najbrže vrijeme druge vožnje, čak 53 stotinke brže od sljedećg u drugom laufu, te se Clement na kraju zaustavio na četvrtom mjestu.

Hrvatska je imala petoricu skijaša na startu, ali do druge vožnje stigao je tek Filip Zubčić. To mu je bio četvrti put da je uzastopno izborio drugu vožnju u slalomu, nakon dva 18. mjesta u Adelbodenu i Wengenu te 19. mjesta u Kitzbühelu ranije ovoga mjeseca.

Na kraju je utrku okončao kao 21., s 2.06 sekundi sporijim vremenom od pobjednika.

Blizu plasmanu u drugu vožnju bio je i Istok Rodeš, ali je ostao 'prvi ispod crte'. On je sa 2.89 sekundi zaostatka završio kao 31., a 30. Francuz Clement Noel, posljednji koji je izborio nastup u drugoj vožnji, bio je 29 stotinki brži.

Elias Kolega je sa 3.17 sekundi slabijim vremenom od Schwarza zauzeo 35. mjesto, Matej Vidović je sa 4.86 sekundi zaostatka 50., dok Samuel Kolega nije završio prvu vožnju.