dobra zarada

Njemački velikan kupuje kapetana Gorice; transfer je vrijedan više od dva milijuna eura

03.06.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Jurica Pršir (23) prošao je nogometnu školu Dinama, bio je i u Hajduku, ali je afirmaciju ostvario u redovima Gorice. Uz to je i standardni hrvatski U-21 reprezentativac, a njemački mediji sad tvrde kako ovog ljeta stiže u Stuttgart

Gorica je osigurala ostanak u SuperSport HNL-u, a jedan od najboljih igrača ovog senzacionalnog proljeća momčadi iz Velike Gorice bio je Jurica Pršir (23).

Mladi je U-21 reprezentativac od trenera Željka Sopića i suigrača dobio apsolutno povjerenje, bio je i kapetan momčadi koja je u nevjerojatnoj utrci 'preskočila' Šibenik te ostala u najjačem razredu hrvatskog nogometa.

Gorica - Osijek 1:0 (Jurica Pršir, 6) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, sjajnim je igrama Pršir privukao pažnju stranih klubova, a njemački mediji sad tvrde kako je Stuttgart - koji je na najboljem putu da osigura ostanak u Bundesligi - krenuo u realizaciju transfera. Stuttgart je tako već počeo raditi na dovođenju pojačanja za iduću sezonu, a s Prširom su - tvrdi njemački Transfermarkt - već odrađeni i prvi razgovori! 

  • +6
Gorica - Varaždin, 35. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Švabe' bi Gorici za Pršira, prema tvrdnjama njemačkih medija, trebale platiti oko 2,3 milijuna eura odštete, no cijeli je transfer - barem u ovom trenutku - još daleko od konačnog dogovora.

Gorica - Lokomotiva 2-0 (Jurica Pršir, 24) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Pršir idući korak u karijeri želi napraviti u Bundesligi', navodi njemačko izdanje Transfermarkta uz napomenu da mladog kapetana Gorice, koji je prošao omladinske škole Dinama i Hajduka, prvo čeka nastup na Europskom U-21 prvenstvu s Hrvatskom, a tek će se onda konkretnije raditi na mogućem transferu.

Gorica? Pa, sigurno je da će se nekako snaći s više od dva milijuna eura odštete na klupskom računu. Taj novac znači daljnju financijski stabilnost kluba, no gubitak mladog kapetana igrački će biti nemoguće nadoknaditi.