legenda traži novi klub

Nakon Lea Messija i Sergio Ramos napušta PSG: Slijede novi izazovi u novim bojama...

03.06.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Sergio Ramos (37) nakon samo dvije sezone napušta Pariz i odlazi i PSG-a. Jedan od najtrofejnijih svjetskih nogometaša je na Park prinčeva stigao u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač iz madridskog Reala, a sad ponovno traži novi klub

'Sutra je poseban dan. Sutra ću reći zbogom još jednom dijelu svog života, a to je PSG', napisao je u petak navečer Sergio Ramos (37) na društvenim mrežama te dodao:

'Ne znam na koliko mjesta se možeš osjećati kao kod kuće, ali PSG, navijači i Pariz su za mene jedan od domova. Hvala za dvije specijalne godine. Sada idu novi izazovi, nosit ću nove boje, ali prvo i posljednji put od mene: naprijed Pariz!'

Španjolac je jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti, čak je 16 godina nosio dres madridskog Reala (671 utakmica, 101 gol) iz kojeg je kao slobodan igrač u ljeto 2021. godine stigao na Park prinčeva. Za PSG je u ove dvije sezone odigrao 57 utakmica i zabio pet golova, ali će sada morati potražiti novi klub.

'Želimo iskazati veliku zahvalnost Ramosu za ove dvije godine koje je proveo s nama. Sergio je pravi lider i njegov momčadski duh i profesionalizam u kombinaciji s iskustvom na najvišem nivou čine ga istinskom nogometnom legendom. Bila je čast da ga imamo u Parizu. Svi u klubu žele mu sve najbolje', rekao je prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

A što će Ramos dalje? Sigurno je da neće u mirovinu, na najvišem nivou može odigrati još najmanje dvije dobre sezone pa bi i izbor klubova trebao biti takav. Ima legendarni stoper fantastične ponude iz Saudijske Arabije, može birati hoće li se pridružiti Ronaldu u Al Nassru ili otići u konkurentski Al Hilal. No, tu je i primamljivi poziv iz američke MLS lige, Inter Miami već se dugo spominje kao njegov potencijalno novi klub.

Pa ipak, Sergio Ramos bi mogao ostati u Europi. Španjolski mediji navode kako postoji mogućnost da se vrati u rodnu Andaluziju i priključi momčadi Seville koja će kao aktualni osvajač Europske lige sljedeće sezone igrati Ligu prvaka.

Imala je Sevilla velikih problema ove sezone, posebno u obrani, pa u ovom trenutku ne treba isključiti mogući povratak Sergija Ramosa u klub u kojem je i započeo veličanstvenu karijeru.