nema kraja problemima

Rafa Nadal završio na novoj operaciji; je li ovo posljednji pokušaj da spasi karijeru?

03.06.2023 u 08:10

Bionic
Reading

Najbolji španjolski tenisač svih vremena i kralj pariških zemljanih terena Rafael Nadal u petak je ponovno morao 'pod nož', završio je na artroskopskom zahvatu ozlijeđenog područja lijevog kuka, objavio je njegov glasnogovornik Benito Perez Barbadillo

Operacija je izvedena u Barceloni, a o učincima ovog novog zahvata javnost će detaljnije biti upoznata danas (subota) kad Rafa Nadal slavi 37. rođendan.

Ozljeda lijevog kuka razlog je zbog kojeg legendarni Španjolac, koji će danas proslaviti 37. rođendan, nije mogao braniti prošlogodišnji naslov osvojen u Roland Garrosu, turniru koji nijednom nije propustio od 2005. godine, kad je u debiju došao do prvog od 14. pobjedničkih trofeja na pariškoj crvenoj zemlji.

Ozljeda ga je zadesila tijekom meča 2. kola na ovogodišnjem Australian Openu, u kojem ga je pobijedio Amerikanac Mackenzie McDonald u tri seta. Nadal od tada nije zaigrao.

Španjolac je otkazivao nastupe od turnira do turnira, a 18. svibnja je obznanio da neće biti u stanju nastupiti u Roland Garrosu. Na konferenciji za medije koja je održana u njegovoj teniskoj akademiji, Nadal je najavio da će mu sljedeća sezona najvjerojatnije biti posljednja u karijeri.

Istaknuo je kako bi se na teren želio vratiti krajem godine i zaigrati na završnici Davis Cupa, ali s obzirom na ovu operaciju i ponovni oporavak sad je stvarno teško očekivati da se to i ostvari.

'U 2024. godini želim igrati turnire koji su mi važni, a Olimpijske igre svakako su jedno od tih natjecanja. No, ne znam hoće li to biti i moje posljednje natjecanje u karijeri koju želim zaokružiti i završiti sljedeće godine', kazao je nešto ranije tada optimistični Rafa Nadal. A ova nova operacija sad izgleda kao posljednji pokušaj da spasi karijeru...