hoće li pristati?

Manchester United svom kapetanu nudi 12 milijuna eura samo da ode iz kluba

03.06.2023 u 08:26

Bionic
Reading

Harry Maguire (30) nepoželjan je na Old Traffordu te čelnici Manchester Uniteda čine sve kako bi ga se riješili već ovog ljeta. Engleski mediji tvrde kako su 'crveni vragovi' toliko očajni da su spremni isplatiti mu jednogodišnji ugovor, samo da ode

U ljeto 2019. godine Harry Maguire (30) stigao je iz Leicester Cityja u Manchester United za 87 milijuna eura i tako postao najskuplji obrambeni igrač svih vremena. No, pokazalo se da je United napravio jednu od najvećih pogrešaka u povijesti kluba...

Stoper koji je trebao biti dugoročno rješenje u obrani Uniteda, čak je do ove sezone nosio i kapetansku traku, pokazao se kao prava noćna mora. Kikser kakav se ne viđa često na nogometnim terenima. Ali kikser kojeg su platili 87 milijuna eura!

Nevjerojatnim je pogreškama izravno 'častio' protivnike koji su baš preko njega 'punili' gol Uniteda, a navijači su u trenutku očaja otišli tako daleko da su mu čak prijetili postavljanjem bombe pred kuću ako ne napusti klub!

A nesretnim su Maguireu preostale još dvije godine ugovora s Unitedom, svaka vrijedna oko 12 milijuna eura! Zato su u Manchester Unitedu spremni na radikalan potez, sve samo da napokon ode što dalje od Old Trafforda.

Ponudili su mu da uzme 12 milijuna eura i raskid ugovora pa da kao slobodan igrač ovog ljeta potraži novu sredinu. No, Maguire se zainatio te objavio kako mu je želja ostati u Unitedu kako bi se izborio za mjesto u momčadi! I to nakon što je ove sezone bio u prvih 11 na samo 16 od čak 61 utakmice, jer je dolaskom Erika ten Haga pao u drugi plan te bio tek peti izbor na stoperskoj poziciji.

Za Manchester United je Maguire do sada ukupno odigrao 175 utakmica i zabio je sedam golova, a izravni je krivac za njih barem deset puta više!

U međuvremenu se pojavila mogućnost da Maguire preseli u Chelsea, kao dio transfera Masona Mounta u United. Za sada se iz Londona nisu očitovali o ovoj ponudi jer je i njima jasno kakva je 'rupa' Maguire.

Sad je sve očitije da mu je najbolji izbor uzeti tih 12 milijuna eura i slobodne papire te potražiti klub u nekoj od manje zahtjevnih liga. Da se više ne sramoti...